felnőttbarát osztály Corendon Airlines

Felnőttbarát osztály az egyik légitársaságnál

by Kassay Tamás

2023 novemberétől Amszterdam (AMS) és Curaçao (CUR) között közlekedik egy Airbus A350-900-as repülőgéppel, amelyet a Corendon Airlines légitársaság a spanyol World2Fly charter légitársaságtól bérel. A repülőgép 432 ülőhellyel rendelkezik, és all-economy konfigurációban áll szolgálatba. – jelentette a onemieeatatime.

Bemutatják a felnőttbarát zónát

Ezzel az új hosszú távú járattal a légitársaság egy új koncepciót próbál ki. Konkrétan a Corendon Airlines egy csak felnőtteknek fenntartott zónát vezet be a járatok fedélzetén, a 16 éves és idősebb utasok számára. A légitársaság leírása szerint ezt a gyermek nélküli utazóknak, illetve azoknak az üzleti utazóknak szánják, akik nyugodt környezetben szeretnének dolgozni. A légitársaság szerint ez a gyermekes szülők számára is pozitív hatással lesz, hiszen nem kell annyira aggódniuk, hogy másokat zavarnak.

A felnőttbarát repülőgép nem más, mint egy A350-900-as, amelynek első kabinja lesz a felnőttek számára kijelölt ülőhely. Ez összesen 102 ülésből áll, köztük 9 extra lábtérrel rendelkező és 93 normál ülésből.

A felnőttbarát osztály feláras

A felnőtt zónában egy normál ülés ára 45 euró egy útra.
A felnőtt zónában egy extra lábtérrel rendelkező ülés ára 100 EUR egy útra.

„A járataink fedélzetén mindig igyekszünk megfelelni ügyfeleink különböző igényeinek. Mi vagyunk az első holland légitársaság, amely bevezette a Csak felnőtteknek zónát, mert olyan utazóknak próbálunk kedveskedni, akik egy kis extra nyugalmat keresnek a repülés alatt. Hiszünk abban is, hogy ez pozitív hatással lehet a kisgyermekkel utazó szülőkre. Ők ugyanis anélkül élvezhetik a repülést, hogy aggódnának amiatt, hogy gyermekeik nagyobb zajt csapnak-e.”

– Atilay Uslu, a Corendon Airlines alapítója így jellemzi ezt a kezdeményezést:

Fontos, hogy az új ülésrenddel semmit sem vesznek el a családoktól, mivel a repülőgép többi részén is vannak hasonló ülőhelyek, de ott már gyerekekkel is helyet lehet foglalni.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben