Hévíz Wizz Air Sármelléki repülőtér Dortmund

Wizz Air járat indul a magyar fürdővárosból

by admin

A Wizz Air történelmi léptékű bejelentést tett, ugyanis amellett, hogy 3 újabb magyar járatot indít, az egyikük olyan repülőtérről fog közlekedni, amire nagyon kevesen számítottak. Júniustól Debrecenből repülhetünk a bulgáriai Burgasz repülőterére, továbbá a görögországi Korfu tengerpartjai is könnyedén elérhetők lesznek a Wizz Air hálózatában. A legizgalmasabb pedig az, hogy:

A Wizz Air Hévíz – Dortmund között indít repülőjáratot

Hévízről kevesen tudják egyébként, hogy a sármelléki Hévíz-Balaton Airport [SOB] Magyarország 2. legnagyobb repülőtere – a kifutópálya hosszát tekintve ugyanis megelőzi Debrecent is. A Hévíz – Sármellék repülőteret nemrégiben az állam megvásárolta, amelyről remek panorámaképpel színesített cikkben értesülhettek már a Spabook régebbi olvasói.

A légitársaság folyamatosan bővíti útvonalait. A Wizz Air utasai számára hamarosan további 3 úti cél kerül fel a térképre: Bulgária és Görögország kedvelt és csodaszép tengerparti desztinációi nagyszerű nyári élményt kínálnak a Debrecenből repülők számára. Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Hévíz pedig Németországgal kerül összeköttetésbe, ahonnan vélhetően sok olyan utas fog érkezni, akik számára fontos az egészségük megőrzése.

ÚtvonalElső indulásMenetrendLegjobb ár
DEBRECEN – KORFU2022. június 1.szerda7 690 forinttól
DEBRECEN – BURGASZ2022. június 2.csütörtök, vasárnap5 690 forinttól
HÉVÍZ – DORTMUND2022. június 16.csütörtök, vasárnap7 690 forinttól

A Wizz Air további 8 útvonalat is bejelentett ezen a héten, amelyet ismét felvett a menetrendjébe. Minden részlet olvasható ebben a cikkben.

Reptéri gyakorlat Sármelléken 2015-ben. Charter gépek használták leginkább a helyet.

2021-ben a TV2 készített Spabook-kal egy exkluzív anyagot, amelyben a Hévízi-tó napfelkeltében látható. Azért kuriózum az anyag, mert a nyitvatartási idő minden esetben napfelkelte utánra esik, sőt, általában a zárás is naplemente elé. A mesés képet és vicces interjút itt lehet megnézni.

Az utazási korlátozásokra, helyi egészségügyi szabályokra továbbra is érdemes figyelni. A Wizz Air Utazástervező térképe is segítséget kíván nyújtani az utazástervezéshez, de minden elindulás előtt érdemes az érintett célország konzuli oldalát is átböngészni.

A Wizz Air emlékeztet rá, hogy a lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányunkat ne felejtsük el megújítani. Ördög Nóra dubaji kálváriája pedig rámutat, hogy EU-n kívüli utazáskor 6 hónapig érvényes útlevéllel érdemes/kell rendelkezni, különben akár az utazást is bukhatja az utas.

Bár néhány ország már enyhített a maszkviselési szabályokon, a Wizz Air légitársaság továbbra is előírja az orrot és szájat eltakaró maszk viselését a fedélzeten, függetlenül az úti céltól.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben