Isztambul Budapest Wizz Air

Felszállt Budapestről az új közvetlen fapados járat Isztambulba – további török úti célok is érkeznek hamarosan

by Kassay Tamás

Március 31-én elindította első isztambuli járatát Budapestről a Wizz Air. A közvetlen járatok a világhírű, alig néhány éve átadott nemzetközi repülőtérre érkeznek, így átszálláshoz is alkalmasak, ha jó áron sikerül kifogni a napi rendszerességgel közlekedő járatot.

Felszállt a Wizz Air első isztambuli járata

Az új isztambuli járat a Wizz Air légitársaság szélesebb körű útvonalbővítési tervének újabb eleme, amely összeköti Törökországot számos egyéb országgal és várossal. A bővítésnek köszönhetően nő a kapacitás a török metropolisz irányába, így nagyobb eséllyel találkozhatunk majd kedvező árú jegyekkel. További török járatok is indulnak hamarosan, Debrecenből is, ezekről már írtam korábban.

Ó, Isztambul!

A két kontinensen átívelő város, Isztambul, a kelet és a nyugat különleges ötvözete, amely minden odalátogatót lenyűgöz. Nem csoda, hiszen kulturális sokszínűsége, páratlan hangulata és káprázatos építészete egyedülálló látványt kölcsönöz a városnak. Törökország gazdasági, kulturális és művészeti központja számos izgalmas látnivalót és nevezetességet rejt. A múltidéző mecsetek, paloták és bazárok, a modern metropolisz vibráló egyvelegével társítva teszik felejthetetlenné az utazást.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elindíthattuk első járatunkat Isztambul nemzetközi repülőterére, egy történelmi, művészeti és kulturális szempontból is jelentős városba. Ez egy újabb mérföldkő légitársaságunk életében, amelyet hamarosan további törökországi járatok követnek majd Magyarországról. A már korábban bejelentett, nemsokára elérhető desztinációk és az isztambuli útvonal alátámasztja, hogy a Wizz Air elkötelezetten törekszik mindenki számára elérhetővé tenni az utazási élményt. A WIZZ csapata alig várja, hogy üdvözölhesse utasait az új, törökországi járatain is!” 

– mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A társadalmi fenntarthatóságot ismét nem vették figyelembe

Spabook vélemény: Nagyszerű, hogy fejlődik a kínálat és egy ilyen fontos, közkedvelt úti cél, mint Isztambul könnyebben elérhetővé válik, de ki kell emelnem azt, hogy sajnos a magát a legkörnyezetbarátabb és legzöldebb légitársaságnak beállító Wizz Air járatfejlesztése (hasonlóan szinte az összes többi légitársasághoz) a társadalmi fenntarthatóság teljes ignorálásával valósult meg, ugyanis a járatokat kora reggelre ütemezték. A hét különböző napjain reggel 6:00-07:25 között változik, hogy mikor szállnak fel Budapestről az isztambuli járatok, a leggyakrabban 06:30-kor, amely a budapesti, különösen a dél-pesti lakosság számára újabb, növekvő zajterhelést jelent.

Semmi nem indokolja azt, hogy egy alig 2 óra alatt elérhető úti célra ilyen korán kelljen járatot indítani. A néhány száz utas alkalmi érdeke nem állhat a több tízezer ember mindennapi egészséghez való emberi joga felett.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben