Izrael El Al légitársaság közlemény háború rakéta terrortámadás

Az izraeli El Al légitársaság közleményt adott ki a háborús helyzet nyomán

by Kassay Tamás

Számos légitársaság, köztük Wizz Air, a Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT légitársaságok is törölték, illetve további értesítésig felfüggesztették járataikat az izraeli terrortámadások és a háborús helyzet miatt. Az Izraelben rekedt magyarok jelenleg az izraeli El Al légitársaság járataival juthatnak ki az országból akár Budapestre, akár másik városba, ahonnan már biztonságban haza tudnak utazni.

Az izraeli El Al légitársaság közleménye

Utolsó frissítés: 2023. október 7., 18:40 (izraeli idő szerint)

Az EL AL Airlines az izraeli biztonsági erők utasításainak megfelelően működik, és folyamatos, közvetlen kapcsolatban áll velük.

El Al menetrend

Az EL AL az alábbiak szerint bővíti járatainak számát (minden időpont helyi idő szerint értendő):

  • A Tel Avivból Bukarestbe közlekedő LY575-ös járat ma este (szombaton) 22:15-kor (helyi idő szerint) indul.
  • A Tel Avivból Prágába közlekedő LY2525-ös járat ma este (szombaton) 23:55-kor (helyi idő szerint) indul.
  • A LY2526 járat Prágából Tel Avivba holnap (vasárnap) helyi idő szerint hajnali 4:10-kor indul.
  • A Tel-Avivból Athénba közlekedő LY541-es járatot meghosszabbították, és holnap (vasárnap) helyi idő szerint 5:25-kor indul, további 100 szabad ülőhellyel.
  • A LY542-es járatot Athénból Tel Avivba meghosszabbították, és holnap (vasárnap) helyi idő szerint 9:10 órakor indul, további 100 szabad ülőhellyel.
  • A menetrend szerinti járataink menetrend szerint közlekednek.

Ezenkívül 2023. október 8., vasárnaptól az EL AL összes, az 1-es terminálról induló járatát a 3-as terminálra helyezik át.

Emlékeztetjük Önöket, hogy külön segélyvonal áll rendelkezésre azok számára, akik repülőjegyet szeretnének váltani vagy repülőjegyet vásárolni, a részleteket az oldal alján találják.

Repülőjegyek módosítása és törlése

A kialakult helyzetre való tekintettel az alábbi kedvezményeket tesszük lehetővé utasaink számára:

Azok az utasok, akik már megkezdték utazásukat, és 2023. október 13-ig, péntekig (beleértve) szeretnék előrehozni a visszautazást, megtehetik ezt anélkül, hogy a „Foglalás megváltoztatásának” díját és/vagy a viteldíj-különbözetet felszámítanák ugyanarra a kabinra.

Azok az utasok, akik már megkezdték utazásukat, és a visszautazásuk 2023. október 13-án/azelőttre esik, elhalaszthatják Izraelbe tartó járatukat anélkül, hogy a „Foglalás megváltoztatása” díjat felszámítanánk. A viteldíj különbözete fizetendő, kivéve, ha 2023. október 13-án, pénteken/utána kívánnak utazni.

Azok az utasok, akik még nem indultak el, és akiknek az indulási dátuma 2023. október 13-án/előtt van, megváltoztathatják vagy befagyaszthatják jegyeiket. Nem kell módosítási díjat, illetve díjkülönbözetet sem fizetni, hacsak nem 2023.10.13-án, pénteken/előtt kívánnak utazni. Alternatívaként a jegyet utalvánnyal lehet helyettesíteni, további költség nélkül. Utalvány igénylése online 24/7 >>

Ma délután 4 órakor (izraeli idő szerint) külön segélyvonal nyílik azok számára, akik a helyzet miatt módosítani szeretnék járatuk időpontját:

  • Telefonszám: +972-3-9404040
  • Facebookon, Messengeren és WhatsAppon keresztül is kapcsolatba léphet velünk: +972-3-9771111
  • Az egyéb ügyeket az EL AL szokásos szolgáltatási csatornáin keresztül intézzük.

Magyarországon az El Al repülőjegyek értékesítését az Aviareps ügynökség végzi magyar nyelven, de fontos, hogy ők alapszolgáltatást végeznek hétköznap 9-17 óra között, és a különleges helyzetben mindenképp a fent megadott központi ügyfélszolgálatot érdemes keresni angolul.

Az El Al magyarországi elérhetőségei:
[email protected]
+36 1 599 9499 hétköznap 9-17 között (kivéve ünnepnapok)

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben