Izraeli repülőtér bomba Ben gurion

Pánik az izraeli repülőtéren: bomba került elő az egyik poggyászból

by Kassay Tamás

Az izraeli Ben Gurion nemzetközi repülőtéren (TLV) várakozó utasok menekülni kezdtek csütörtökön, miután a biztonsági kapuknál egy még fel nem robbant bomba került elő egy amerikai család poggyászából, írja a BBC.

A lap szerint a ritka értelmes család a Golán-fennsíkon gyűjtötte be a tüzérségi lövedéket, amit haza szerettek volna vinni.

Izrael 1967-be a hatnapos háborúban szerezte meg a Golán-fennsíkot, a fegyveres konfliktusnak maradványai a mai napig fellelhetők a területen, ahol a család rátalált és begyűjtötte a tüzérségi lövedéket, amely eredeti bevetésekor nem robbant fel.

A családot végül felengedték a repülőgépre, amire jegyük volt, miután kihallgatták és tisztázták őket. A bombát – minő meglepetés – nem vihették magukkal.

Ezen a ponton jegyzem meg, hogy vannak helyek, ahol még azt is ellenőrzik, hogy a turisták nem akarják-e hazavinni a tengerpartról a homokot, vagy egyéb védett természeti értékeket. A Ben Gurion reptér a világ legbiztonságosabb és legjobban őrzött repülőtere, teljesen esélytelen lenne eltitkolni bármit is. Igazából ők sem akarták elrejteni, úgy gondolták, teljesen rendben van a dolog. Lehet, hogy az a lövedék nem robbant fel, de én ettől most teljesen kiégtem.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben