Katar nemzetközi repülőtere élen jár az akadálymentesítésben

by Polisor Bettina

A Hamad Nemzetközi Repülőtér (DOH) elnyerte a Nemzetközi Repülőterek Tanácsának (ACI) Akkreditációját (Accessibility Enhancement Accreditation). A 2022 augusztusában bevezetett akkreditációs program az akadálymentesítés javítására összpontosít, egyenlő ügyfélélményeket biztosít, és elősegíti a befogadóbb környezet kialakítását a repülőtéri ágazatban – írja a TravelDailyMedia.

A Hamad Nemzetközi Repülőtér eredménye az akadálymentesítési szolgáltatások iránti elkötelezettséget jelzi

Az akkreditációhoz hozzájárul, hogy a repülőtér számos olyan utasszolgáltatást és létesítményt kínál, amelyek a mozgáskorlátozott, speciális igényű vagy fogyatékkal élő utasok számára készültek, mint például egy speciális érzékszervi szoba, külön mosdók, a nagy alapterületű terminálon belüli transzferszolgáltatások, a képzett ügyfélszolgálati munkatársaknak köszönhetően mindenki számára elérhető és érthető tájékoztatás az információs pultoknál, valamint a szolgálati vagy támogató állatokkal utazó utasok számára kialakított állatbarát helyiségek.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk a neves ACI akadálymentesítési akkreditációt. A Hamad Nemzetközi Repülőtéren hiszünk abban, hogy a légi közlekedéshez való hozzáférés minden utazó alapvető joga, és ez az elismerés is tükrözi elkötelezettségünket, hogy zökkenőmentes és befogadó élményt nyújtsunk minden utasunk számára.”

– mondta el Ioannis Metsovitis, a Hamad Nemzetközi Repülőtér üzemeltetési alelnöke

„Ez az akkreditáció a Hamad Nemzetközi Repülőtér azon elkötelezettségét bizonyítja, hogy biztonságos és problémamentes hozzáférést biztosítunk valamennyi utasunk számára. Reméljük, hogy ez az akkreditáció arra ösztönzi iparágunkat, hogy az akadálymentesítés terén is kiválóságra törekedjen. Az ACI Asia-Pacificnál hiszünk abban, hogy minden utas megérdemli a zökkenőmentes repülőtéri élményt, és büszkék vagyunk arra, hogy ezzel a kezdeményezéssel élen járhatunk a változásban.”

– tette hozzá Stefano Baronci, az ACI Asia-Pacific főigazgatója
Quatar nemzetközi repülőtér akadálymentesítési akkreditáció
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az ACI akadálymentesítési akkreditáció három évig érvényes

Az akkreditációs program magában foglalja a célok kitűzését, a tervek kidolgozását és az elszámoltathatóság fenntartását az akadálymentesítés teljes útja során. Az akkreditáció érvényességi ideje alatt a Hamad International Airport továbbfejleszti szolgáltatásait, politikáit és irányítási keretrendszerét.

Az akadálymentesítés előtérbe helyezésével és a nemzetközi legjobb gyakorlatok átvételével a repülőtér célja, hogy a különböző képességekkel rendelkező utasainak élményét javítsa, és elősegítse a befogadó kultúra kialakulását.

Ez a kiemelkedő eredmény új mércét állít fel a közel-keleti repülőterek számára, és arra ösztönzi az iparágat, hogy törekedjen a hozzáférhetőségre és a befogadásra. A 2014-ben felavatott katari nemzetközi repülőtér továbbra is elkötelezett a légi közlekedési rendszer környezeti, társadalmi és irányítási jólétének támogatása érdekében tett folyamatos erőfeszítései mellett – miközben megtartja vezető globális légiközlekedési csomópontként betöltött pozícióját.

Katar szállások kiválasztásában, utazásszervezésben örömmel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben