koronavírus tesztközpont Ferihegy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Budapest

Koronavírus tesztközpont nyílt Ferihegyen

by Waterfan

A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mától kezdve lehetőség nyílik koronavírusteszt elvégzésére, köszönhetően a Budapest Airport és a Universal Medical Hub együttműködésében, a 2B Terminálon kialakított tesztközpontnak. A tesztelési lehetőséggel bárki élhet, nem csak az utasok.

PCR vagy antigén koronavírus teszt a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

PCR vagy antigén típusú gyorstesztek végeztethetők el, méghozzá bárki számára, mert a koronavírus tesztközpont a repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki számára nyilvánosan elérhető, földi oldalán kapott helyet egy 37 négyzetméteres helyiségben. A budapesti reptér új szolgáltatásának keretében a PCR tesztet december 18-tól, időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről a tesztet követő 24-48 órán belül kapnak elektronikus értesítést az érintettek. A szűrőállomáson antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, ennek a vizsgálatnak az eredménye nagyjából 15-20 perc alatt elkészül és e-mailben kapja meg a tesztelt személy.

A tesztelést szakemberek bevonásával végzik. Az információs pultnál tájékozódhatunk a tesztelés folyamatáról, a tesztelni érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hostessek segítik.

A reptéri teszt Budapesten online regisztrációval kérhető

A tesztek elvégzéséhez nincsen szükség előzetes bejelentkezésre, csak online regisztrációra mobilon, vagy számítógépen keresztül. A regisztráció után a felhasználó e-mailben kapja meg azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát. A repülőtér üzemeltetője a tesztközpont előtti területen várakozók számára sorszámhívókat helyezett ki, így lehetővé téve azt, hogy a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül valósulhasson meg a tesztelés. A regisztráció során, az online felületen lehet kifizetheti a PCR teszt hatóságilag meghatározott 19 500 forintos költségét.

„Már a koronavírus-járvány európai megjelenésétől kezdve minden óvintézkedést bevezettünk az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelme érdekében. Az EASA által is kiadott protokollnak megfelelően folyamatos fertőtlenítő takarítással és a szociális távolságtartás elősegítésével biztosítjuk, hogy a repülőtér egészségügyi szempontból is biztonságos környezet legyen. Kiemelten fontos volt számunkra, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri COVID tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.”

– mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója

A tesztközpontot szakértők bevonásával alakították ki, a szűrések elvégzésére pedig tender útján választották ki a többéves tapasztalattal rendelkező Universal Medical Hub egészségügyi szolgáltatót, amelynek ügyvezető tulajdonosa ügyfélcentrikus kiszolgálást ígér.

„A Universal Medical Hub csaknem tizennégy éves tapasztalatával egy olyan európai színvonalú kiszolgálási rendszerben működik, ahol a páciens nem csak a szavak szintjén az első. Ezáltal a legjobbat adhatjuk azoknak, akik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végeztetnek COVID-19 tesztet.”

– mondta Molnár Gábor, a Universal Medical tulajdonos, ügyvezető igazgató

A repülőtéri tesztelés lehet az újraindulás kulcsa

Éppen tegnap számoltam be arról, hogy a WizzAir kísérleti jelleggel önkéntes, ingyenes tesztelést végzett a debreceni repülőtérre érkező eindhoveni járat utasai számára. A sajtónyilvános esemény alkalmas volt arra, hogy gyakorlati példán keresztül láthassuk, mennyire működőképes egy olyan elképzelés, aminek keretében az utasok előre megrendelhetik maguknak a tesztelést az érkezési oldalra. Ezzel a módszerrel, ha valakinek van már egy másik hivatalosan elfogadott negatív teszteredménye, akkor 1 nap után kiszabadulhat a karanténból. Amint megérkezik a reptéri tesztelés eredménye. Ez már reálisan elfogadható alternatíva lenne az utazók számára és újraindulhatna a turizmus vérkeringése.

Érdekelnek az utazós témák? Zárt csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós hírről is értesülhetsz. Oszd meg másokkal is a jó hírt! Mit szólsz? Te igénybe vennéd? Mondd el itt!

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben