Lufthansa vakcinaturizmus ipar beszállna domogyedovoi repülőtér Moszkva

Pénteken sztrájkolhatnak, mert keveslik a havi 900 eurós béremelést a Lufthansa pilótái

by Kassay Tamás

A Lufthansa pilótái várhatóan szeptember 2-án, pénteken sztrájkolni fognak. A Lufthansa és szakszervezete, a Vereinigung Cockpit (VR) szerint a pénteki utas- és teherszállító járatok törlésre kerülhetnek. Sajtóhírek szerint a sztrájk inkább a Lufthansa igazi hosszú távú járatain valószínűsíthető, a Lufthansa City járatain kevésbé.

Amennyiben addig nem születik megállapodás, az nagy kellemetlenséget fog okozni a Németországból induló és oda tartó járatok utasainak, valamint az ezen a légitársaságon foglalt tranzitutasoknak. München és Frankfurt a német nemzeti légitársaság fő csomópontjai.

A Lufthansa 900 eurós emelést ajánlott pilótáinak, de ez nem volt elég a szakszervezetnek.

A szakszervezet az infláció miatti kiigazításokat követel. A pilóták amúgy sem alacsony fizetése esetében a magyar nettó átlagfizetést jócskán meghaladó emelés(!) még azt jelenti, hogy reálértéken csökkenne a jövedelmük. (Elképzelhetjük lelki szemeinkkel, hogyan nyílik egyre nagyobbra az olló a nyugati és a keleti országok között, de ez más téma).

A Lufthansa nem tudja megjósolni, hogy pontosan mely járatokat hogyan fogja érinteni a kialakult helyzet, de a légitársaság azt ígéri, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasokra gyakorolt hatást minimalizálják.

A VC követelései a következő két évben több mint 40%-kal, azaz mintegy 900 millió euróval növelné meg a bérköltségeket.

Michael Niggemann, a Lufthansa foglalkoztatásért felelős vezetője azt mondta, hogy értetlenül állnak a VC sztrájkfelhívása előtt, ugyanis szerintük ez a követelés nem veszi figyelembe a járvány által okozott óriási veszteségeket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben