Új viteldíj-csomagok a Qatar Airways-nél: rugalmasabb árazás, elérhetőbb Business Class

by Waterfan
Qatar Airways business class új viteldíj csomag
Matt@PEK

A Qatar Airways bemutatta az új elnevezésű és egyszerűsített viteldíj-csomagokat, amely mind a turista, mind pedig az üzleti osztályait érinti. Az egyszerűsített szolgáltatáscsomagok bevezetésével az a légitársaság célja, hogy nagyobb rugalmasságot kínáljon utasainak, akik szabadabban dönthetik el, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat kívánnak igénybe venni.

Utazz turista áron Business Class-on!

Felmentem a Qatar Airways honlapjára és megnéztem, hogyan alakul az árazás. A képen látható, hogy a Comfort típusú, turista osztályra szóló jegy helyett megfontolandó ajánlat az újonnan bevezetett Business Class Classic! Mindenkinek egyéni döntése, hogy mely szolgáltatás elemek fontosabbak számára, a kényelmes fedélzeti ellátás, vagy éppen a jegy lemondhatósága, áttervezhetősége.

Qatar Airways turista osztály business class árak díjcsomagok

A Qatar Airways 6 új viteldíj-csomagja a következő:

  • Üzleti (Business) osztály esetén: Classic, Comfort, Elite
  • Turista (Economy) osztály esetén: Classic, Convenience, Comfort

Jól hangzik, de mit jelent pontosan a közlemény azon mondata, hogy a Qatar Airways új viteldíj-csomagjai világos, különálló termék- és szolgáltatáscsomagot kínálnak az utasok számára annak érdekében, hogy az utazók széles körének különböző igényeit kielégítsék?

Ez azt jelenti, hogy például azok, akik turista osztályon Comfort jegyet foglalnak, ingyenesen választhatnak maguknak ülőhelyet, illetve feladott poggyászuk súlya a korábbi 30 kg helyett 35 kg lehet. Ezen felül ingyenesen és korlátlan alkalommal módosíthatják utazásuk dátumát, valamint a foglalás törlése esetén díjmentes visszatérítésre jogosultak. A feladható poggyászkeret a Classic esetében 25 kg-ra csökken, a Convenience-nél pedig megmarad a 30 kg súlykeret.

Azok számára, akik Business Class jegyet váltanak, a Comfort és Elite viteldíj-csomagoknál továbbra is ingyenes és bármikor elvégezhető az ülőhelyválasztás, valamint díjmentes a reptéri lounge belépés Dohában és 40 kg a feladható poggyász maximális súlya.

A bevezetésre került új, alacsonyabb árkategóriájú Classic viteldíj-csomag esetén megmarad a gáláns 40 kg poggyászkeret, de fizetős lett a lounge belépés, valamint az ülőhely foglalás csak a járat indulása előtt 48 órával lehetséges.

Minél magasabb viteldíj kategóriában foglal az utas, annál nagyobb rugalmasságot élvezhet a jegy módosítása kapcsán és annál több Qmiles pontot kap, amennyiben rendelkezik Privilege Club tagsággal.

„Új viteldíj-családjaink úgy lettek kialakítva, hogy nagyobb választékot és rugalmasságot kínáljanak utasaink számára, és továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb élményt kínáljuk nekik. Ezekkel az új kategóriákkal az utasok  számára egyértelmű, hogy mit vásárolnak – nincsenek rejtett díjak vagy egyéb költségek.”

A Qatar Airways csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker úr

Közvetlenül, vagy online közvetítőnél foglaljunk repülőjegyet?

Általában véve azt szoktam javasolni, hogy ne közvetítőknél, hanem közvetlenül a légitársaságoknál vásároljuk meg a repülőjegyet, magam is mindig így teszek. Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb az ügyintézés így, mint egyéb esetben.

A Qatar Airways pedig az általánosságban megfogalmazható okosságon felül, az összes viteldíj-csomag esetén számos kiegészítő terméket és szolgáltatást kínál azoknak, akik repülőjegyüket közvetlenül a légitársaságnál foglalják le. Például, akár 40%-os kedvezmény a katari vámmentes (QDF) kiskereskedelmi és élelmiszer-, illetve italüzletekben a Hamad Nemzetközi Repülőtéren (HIA).

Mennyire jó a Qatar Business Class-t?

A Qatar Airways többszörösen díjazott légitársaság, a Skytrax a 2019. évi World Airline Awards keretében a világ legjobb légitársaságának választotta, nem először. Ugyancsak elnyerte a „Közel-Kelet legjobb légitársasága”, – és ami a legfontosabb a kérdés szempontjából – „A világ legjobb üzleti osztálya” és „Legjobb üzleti osztályú helye” címeket. Ez az egyetlen légitársaság, amely 5 alkalommal nyerte el az „Az év Skytrax légitársasága” címet.

Szeretsz utazni? Akkor sok-sok szállás véleményt és egyéb érdekességeket olvashatsz a csoportunkban is, az oldalon megjelenő, mindig minőségi cikkek mellett.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé. Ide kattintva pedig megoszthatod a cikket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben