repülőgép hőségben rekedt turisták

Turisták rekedtek az 52 fokos hőségben egy repülőgépen

by Polisor Bettina

Csaknem 200 németországi turista rekedt egy fullasztóan forró repülőgépen, ahol a hőmérséklet 50 Celsius-fok fölé emelkedett. Az Antalyából Münsterbe tartó járatot a Mavi Gök Airlines üzemeltette – számolt be róla a Bild.

Összesen 189 utas került hőségcsapdába a Mavi Gök Airlines által üzemeltetett repülőgépen

A június 6-án történt incidens – amire csak nem régen derült fény – azért következett be, mert a Boeing 737-800-as gép légkondicionáló rendszere a felszállás előtt meghibásodott.

„Amikor beszálltunk, azonnal észrevettük, hogy meleg van a gében. A légkondicionáló elromlott, és a repülőgép közel egy órán át állt a kifutópályán a hőségben. A hőmérő 52 fokot mutatott.”

– mesélte Dominik Jansen, a repülőgép egyik utasa
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

„A gyerekek egyre hangosabbak lettek, mindegyikük sírt. A helyzet kritikus volt. Mindenki rettegett a gyerekeiért, pánik tört ki közöttünk”

– tette hozzá Jansen felesége

„A légitársaság semmilyen segítséget nem nyújtott nekünk – sem ételt, sem vizet nem kaptunk.”

– számolt be egy másik utas.

Az utasok elmondása szerint a helyzet különösen a kisgyerekek számára volt elviselhetetlen. Közülük egy törökül beszélő orvos figyelmeztette a személyzetet, hogy a gyerekek életveszélybe kerülnek, ha a repülőgép úgy száll fel, hogy a légkondicionáló nem működik.

Ennek ellenére a pilóta kezdetben a kifutópálya felé vette az irányt, aztán mégis úgy döntött, hogy visszafordul, és visszatér a repülőtéri terminálhoz.

Végül közel négyórás késéssel, egy másik repülőgéppel, és olyan drámai élménnyel a poggyászukban, amit inkább nélkülöztek volna, az utasok többsége elindulhatott eredeti úti célja felé.

A légitársaság közleményében azt írta, hogy együttműködnek az illetékes hatóságokkal azért, hogy a jövőben megelőzzék az ilyen incidenseket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben