Ryanair Budapest naponta 72 járatot indít 11 új úti cél

A Ryanair leuralja Budapestet: naponta 72 járatot indít 11 új úti célra, részben az ukrajnai útvonalak helyett

by Kassay Tamás

A Ryanair az ukrajnai háború miatt az eredetileg közölt 8 helyett további 3 új útvonalat jelentett be Budapestről, amivel még tovább erősíti jelenlétét a magyar fővárosban, ahonnan heti 500 járatot indít a nyári menetrend szerint.

Az Ukrajnában zajló háború elején a Ryanair még csak felfüggesztette ottani járatait, ezen a héten viszont már törölte is a menetrendből a Budapest és Kijev, Lviv valamint Odessza közötti útvonalakat. A repülőket más desztinációkra irányítják át, így Budapestről 3 új útvonal, Varsó-Modlin és Alghero, valamint a bolgár tengerparton fekvő Burgasz is bekerült az úti célok közé a nyári menetrendben.

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét, 2022 nyarán heti 500 budapesti járatot fog üzemeltetni, 150-nel többet, mint 2019-ben, a járvány előtti utolsó nyáron

Jason McGuinness, a Ryanair kereskedelmi igazgatója kiemelte, azzal ünneplik budapesti bázisuk megnyitásának 10. évfordulóját, hogy 2022 nyarára minden idők legnagyobb budapesti menetrendjét hirdetik meg, illetve 200 millió dollár többlet beruházással további  2 repülőgépet állomásoztatnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ezzel a légitársaság több mint 800 millió dolláros budapesti beruházása 240 közvetlen munkahelyet és 4000 közvetett munkahelyet támogat a budapesti régióban.

A Ryanair Budapesten állomásoztatott flottája tehát az idén 8 repülőgépre bővül,  közülük kettő Boeing 737 8-200 új generációs repülőgép lesz (a hírhedt Max típus újrakeresztelt változata).

A bővített flotta összesen 62 útvonalat fog biztosítani, köztük 11 új desztinációval. Az úti célok között lesz Stockholm, Krakkó és Torino, Burgasz, Varsó, Alghero, valamint növelik a járatsűrűséget Athén, Korfu, Barcelona, Malaga, Palma és Páfosz reptereire.

A közleményben Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője üdvözölte, hogy a Ryanair bizalma a magyar piac iránt a szolgáltatások bővítését eredményezi. Méltatta, hogy a budapesti bázisra érkező 2 új repülőgép jelentősen hozzájárul majd a szén-dioxid-kibocsátás és a zajszennyezés csökkentéséhez. Utóbbit a Spabook szerkesztősége is nagyon várja és támogatja, ugyanis fenntarthatatlan a városra zúduló zajszennyezés, különösen, ha naponta százával történnek le és felszállások, amely jóval meghaladja a repülőtér eredeti terveiben foglalt műveleti mennyiséget.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben