A Ryanair megtrollkodta a Mercedes forma-1-es csapatát – mesteri marketingfogás

by Kassay Tamás

A Ryanair híres arról, hogy szabad felfogásban kommunikál, legyen szó a cég szókimondó vezetőjéről Michael O’leary-ről, vagy akár a marketing osztály kommunikációs gépezetéről, különös tekintettel a közösségi médiás megjelenéseikre. A Ryanair a hétvégi spanyol nagydíj kapcsán túlszárnyalta a Mercedes forma-1-es csapatának kreativitását, mondhatni, elhappolta előlük a győzelmet. Lássuk, mit alkottak, mutatom!

A Ryanair kétszer is beszólt a Mercedes F1-es csapatának egyetlen hétvége alatt

Az első vicces komment sorozat a hétvégi nagydíj előtti napon kezdődött, amikor a Mercedes kiposztolt 1 fotót, amin egy repülőgép ablakából látható a fellegekben szárnyaló versenyautójuk. Másnapra a Ryanair megosztotta ezt a bejegyzést a saját oldalán és azt fűzte hozzá: „Ne minket hibáztassatok, ha hiányozni fog egy kereke (az autónak)” – utalva ezzel (és viccesen önkritikát gyakorolva) arra a jogos utaspanasz áradatra, ami a poggyászok kezelését illeti, beleértve azt, hogy belefére-e a bőrönd kereke a méretbe, vagy sem, illetve megérkezik-e sérülés nélkül a célállomásra, vagy sem.

Ryanair Mercedes troll komment Forma-1 spanyol nagydíj

A Mercedes erre válaszul jófej volt és megköszönte, hogy ablak melletti ülést kaptak, de a barátságos hangulatba a Ryanair kegyetlenül, beletrollkodott és így válaszolt – a kontextusba illő magyarosított fordítás a kép alatt:

Ryanair trollkodás Mercedes komment Forma-1 spanyol nagydíj

„Tökéletes arra, hogy lássátok, ahogy Max (Verstappen) elhúz (és lehagy benneteket/mindenkit).”

A Ryanair közösségi média marketinges csapatának annyira megtetszett a Mercedes marketingeseivel folytatott virtuális párbeszéd, hogy a versenyen egyébként idei legjobb eredményüket elérő, Max Verstappen mögött a második helyet megszerző Lewis Hamilton és a harmadik helyet bezsebelő George Russell csapatát újra klaviatúrájukra vették.

Ezúttal az ifjú brit pilótán viccelődtek, aki a versenyen a bukósisakjának plexijére csapódó saját izzadtságcseppjeiről azt hitte, hogy eleredt az eső és rádión jelezte is csapatának a csapadékot. Természetesen esőről szó sem volt, a vicces esetből pedig a Ryanair azonnal mémet gyártott:

Ryanair trollkodás Mercedes komment Forma-1 spanyol nagydíj

„George Russell esőt lát az ablakából”

A Ryanair-nek különösen vidám kedve van, ugyanis éppen a héten hozott jogerős döntést a bíróság arról, hogy mégsem kell befizetniük a 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, amit eredendően a Kormányhivatal azért szabott ki a fapados légitársaságra, mert az visszamenőleges hatállyal is továbbhárította az utasaira a repjegyadó néven elhíresült extra sarcot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben