Wizz Air Sarm es-Sejk Budapest Koppenhága közvetlen járat indul Sharm el-Sheikh

Sarm es-Sejk és Koppenhága közvetlen járat indul Budapestről

by Kassay Tamás

A Wizz Air március 21-én, budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2 új úti cél kerül a menetrendbe: a dániai Koppenhága és az egyiptomi Sarm es-Sejk (Sharm El Sheikh) repülőtereire indul közvetlen járat Budapestről. A légitársaság egyúttal azt is bejelentette, hogy hamarosan újabb géppel bővíti magyarországi flottáját. A 15. repülőgép üzembehelyezésének köszönhetően több magyarországi útvonalon is növekszik a járatsűrűség.

Közvetlen járatok indulnak Sarm el-Sheikh és Koppenhága felé

ÚTVONAL​NAPOK​ELSŐ JÁRATJEGYÁR
Budapest – Koppenhágaminden nap​2023. október 1. ​9 690 Ft-tól​
BudapestSarm es-Sejkhétfő, péntek​2023. október 30.​19 490 Ft-tól​

A Wizz Air első magyarországi járata 2004 júniusában szállt fel, azóta az országból több mint 43 millió utast szolgált ki a légitársaság, amely Budapestről és Debrecenből összesen 68 útvonalat kínál, 29 különböző országba. A 2023-as időszak foglalásai alapján a Wizz Air idén újabb repülőgéppel bővíti itthoni állományát, így összesen 15 repülőgépet állomásoztat Magyarország területén: ebből tizennégyet Budapesten, egyet pedig Debrecenben. Emellett a légitársaság azt is bejelentette, hogy növeli budapesti járatai sűrűségét, többek közt olyan kedvelt útvonalakon, mint Barcelona, Madrid, Dubai, Berlin, Róma, Bázel, Alicante és Dzsidda.

Wizz Air Sarm es-Sejk Budapest Koppenhága közvetlen járat indul Sharm el-Sheikh
fotó: Sherif Ali Yousef, CC BY-SA 4.0;

A Wizz Air a 2024-es pénzügyi évben tovább kívánja erősíteni pozícióját, mint Európa leggyorsabban fejlődő légitársasága. Közel 1000 útvonalon, több mint 50 országba kínál megfizethető árú utazási lehetőséget, amellyel idén 67 millió utast fog elrepíteni kedvelt úti céljára. A tervek szerint a vállalat a jelölt időszak végére már a COVID sújtotta évekhez képest megduplázza, vagyis 8000 főre bővíti munkatársai számát. Szintén az ambiciózus tervek részét képezi, hogy a pénzügyi év végére 200 repülőgépesre bővíti flottáját, amelynek 50 százaléka a legmodernebb, fenntartható Airbus A321neo repülőgépekből áll. A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a légitársaság valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.

Wizz Air Sarm es-Sejk Budapest Koppenhága közvetlen járat indul Váradi József
A turizmus inspiráló, részben szakmai híreivel szeretettel vár FB csoportunk.

„Nagy öröm számunkra, hogy újabb, izgalmas úti célokat és jelentős járatsűrítést jelenthetünk be Budapestről. Magyarországon piacvezetőként a Wizz Air élen jár a flottafejlesztésben, amellyel nemcsak több utast tudunk kiszolgálni, de ökológiai lábnyomunkat is jelentősen csökkenthetjük. Mi vagyunk az egyik legjobban teljesítő légitársaság Európában, az iparágban a legkevesebb járattörléssel. A tavalyi nyár kihívásaiból tanultunk, az idei szezonra nagyobb tartalékokkal készülünk és mindent megteszünk, hogy még magasabb szintre emeljük szolgáltatásunk minőségét” 

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Wizz Air növeli a járatsűrűséget az alábbi útvonalakon:

Útvonal​Járatsűrűség​
Budapest – Tenerife2x –> 4x​
Budapest – Alicante3x –> 4x​
Budapest – Madrid5x –> 7x​
Budapest – Barcelona9x –> 11x​
Budapest – Nápoly3x –> 5x​
Budapest – Bari5x –> 7x​
Budapest – Róma9x –> 11x​
Budapest – Berlin​7x –> 9x​
Budapest – Bázel–Mulhouse–Freiburg​5x –> 7x​
Budapest – Athén​4x –> 5x​
Budapest – Dubaj​4x –> 5x​
Budapest – Hurghada​1x –> 2x​
Budapest – Dzsidda​2x –> 3x​
A turizmus inspiráló, részben szakmai híreivel szeretettel vár FB csoportunk.

Sharm el-Sheikh szállások kiválasztásában, utazásszervezésben készséggel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben