A fapados légitársaság egy 6 éves gyereket tévedésből másik városba repített

by Kassay Tamás

A Spirit Airlines egy kísérő nélküli 6 éves gyermeket rossz floridai repülőtérre, Fort Myers helyett Orlandóba szállított. A Spirit Airlines amerikai fapados légitársaság elismerte, hogy tévedésből rossz járatra tett fel egy hatéves kisfiút, aki a karácsonyi ünnepek alatt egyedül utazott a nagymamájához.

A múlt héten egy philadelphiai kisfiú Floridába tartott. A légitársaság szerencsétlen hibája miatt azonban tévedésből egy másik városba irányították helyette. Mindeközben a Ryanair Budapestre tartó utasai Londonban rekedtek karácsonykor.

A gyermeket nagymamája várta Fort Myers délnyugat-floridai nemzetközi repülőterén. Csakhogy sokkolta a légitársaságtól érkező hír, miszerint a gyermek nem szállt fel a Spirit Airlines járatára. Bár a gyermek poggyásza ott volt, maga a gyermek nem.

A Spirit Airlines a CNN-nek küldött e-mailben elnézést kért a családtól, és közölte, hogy a gyermeket tévesen szállították fel egy Orlandóba tartó gépre a Fort Myers-i járat helyett.

„A gyermek mindig egy Spirit Team tag felügyelete alatt állt, és amint felfedeztük a hibát, azonnali lépéseket tettünk a családdal való kommunikáció felvétele érdekében”

– áll a légitársaság közleményében.

A szerencsés kimenetelű, szerencsétlen történet megidézi az a Reszkessetek betörők 2. Elveszve New Yorkban című filmet, amelyben Macaulay Culkin karaktere a reptéri utazás során elválik a családjától, és így Miami helyett New Yorkba érkezik. Ezúttal a kisfiúnak nem kellett megküzdenie kétbalkezes betörőkkel, de néhány órát varakozni kényszerült, amíg nagymamája átautózott érte a 260 kilométerre lévő másik repülőtérről.

A hírekből sajnos nem derült ki, hogy a kisfiút mennyire viselte meg az eset, vagy netán vagány módon élvezte az izgalmakat.

A Spirit Airlines felajánlotta, hogy megtéríti a nagymama számára az Orlandóba tett kitérő utazási költségeit. A nagymama ezzel együtt határozottan tisztázni szeretné, hogyan került az unokája Orlandóba, milyen körülmények között, segített-e neki a légitársaság a leszállásnál, az utaskísérő, miután megkapta az édesanyjától a szükséges papírokat, engedélyezte-e, hogy egyedül folytassa útját, vagy véletlenül rossz gépre szállt fel, és így tovább.

A Spirit Airlines vizsgálatot indított az incidens ügyében, és elnézést kért a családtól a szerencsétlen élményért.

Kövesd a Spabook-ot Facebook-on, lépj be az Utazás Hírek csoportba, sasolj meg Instán és TikTok-on!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben