Majdnem lekéste a Wizz Air vezér a légitársaság első járatát

by Kassay Tamás

 A Wizz Air 20 évvel ezelőtt, 2004. május 19-én indította el első járatát. A 20 éves évforduló alkalmából 20.000 eurós nyereményt sorsolnak ki az utasok között.

A Wizz Air a 2003-as alapítása óta több mint 400 millió utast repített el kívánt úti céljára, miközben jelentős mérföldköveket is képes volt felállítani az iparágban. Az út közel sem volt zökkenőmentes a légitársaság számára, de ezek a pillanatok mára a Wizz Air örökségének szerves részét képezik.

2004. május 19-én szállt fel a légitársaság első járata. Váradi József vezérigazgató majdnem lekéste a reggel 6 órai indulást – az üzemeltetési igazgatónak kellett felébresztenie – miután elaludt. 5 óra 51 percre azonban már megérkezett a fedélzetre, épp időben a felszálláshoz. Még aznap a CNN-en nyilatkozott Váradi József az új légitársaságról, ahol az alábbi mondat hangzott el a műsorvezető szájából: „A Wizz Air az 57. új légitársaság, amelyet az utóbbi időben indítottak el – kinek van erre szüksége? Jöjjön vissza egy év múlva, ha még mindig ezzel foglalkozik!”

Váradi József Wizz Air vezérigazgató

„A többi azóta már történelem. A Wizz Air 400 millió utast repített az elmúlt húsz évben, én pedig még mindig itt vagyok” – reagált a mondatra két évtized távlatából Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A dinamikus indulást követően a Wizz Air az országok közötti összeköttetés és a megfizethető utazás jelképévé vált. Az utazás demokratizálását szem előtt tartva a Wizz Air példátlan hozzáférést biztosított a legkülönbözőbb úti célokhoz, ezzel nagy szolgálatot tett a különböző országok gazdasági és kulturális életének.

Húsz év alatti figyelemre méltó teljesítménye során a Wizz Air 53 ország közel 200 célállomására repül. Négy légitársaságból álló hálózata elkötelezett a biztonság, a megbízhatóság és a kiváló üzemeltetés mellett. Fenntartható működési gyakorlata révén a felelősségteljes légi közlekedés mércéjét állította fel; innovatív kezdeményezéseivel és folyamatosan fiatalított flottájávál igyekszik minimalizálni ökológiai lábnyomát. Ennek köszönhetően évről évre nyeri el a vállalat a világ legfenntarthatóbb légitársaságának járó elismeréseket.

A Wizz Air az évtized végére 500 repülőgépből álló flottát fog üzemeltetni a jelenlegi tervek szerint, miközben továbbra is elkötelezett marad amellett, hogy formálja az iparágat, fejlessze szolgáltatásait és az utazási élményt és megfizethető jegyárainak köszönhetően a szabadságot és a világ felfedezésének lehetőségét kínálja utasainak.

„A legmélyebb hálámat szeretném kifejezni mindannyiuknak az elmúlt két évtizedben nyújtott folyamatos támogatásukért és fáradhatatlan elkötelezettségükért. Együtt megváltoztattuk a világot, és figyelemre méltó sikert értünk el. Köszönöm! A szemünk most már a következő 20 évre szegeződik.” 

– mondta Váradi József vezérigazgató.

A Wizz Air 2004 óta kulcsfontosságú szereplője a magyar légi közlekedési piacnak, ahol több mint 49 millió utas választotta a légitársaságot. Csak a tavalyi évben több mint 5 millióan repültek Magyarországra érkező vagy onnan induló járaton WIZZ-járaton, jelenleg pedig 31 ország 66 desztinációja elérhető az ország kínálatában.

Wizz Air 20 éves nyereményjáték

A Wizz Air számára megtiszteltetés, hogy támogathatja a magyar állampolgárokat, és várakozással tekint a magyarországi légi közlekedés jövőjének alakításában betöltött további szerepe elé.

A Wizz Air a jeles évforduló alkalmából egy életre szóló nyereménycsomagot ajánl fel egy szerencsés nyertesnek, aki szabadon válogathat majd a légitársaság közel 200 felfedezésre váró úti célja közül. A győztes ugyanis egy 20 000 euró értékű voucherben részesül, amelyet szabadon levásárolhat a WIZZ bármely járatán. A kalandvágyó pályázóknak magyar idő szerint május 19. és május 22. hajnali 1 óra között a 20. születésnapra létrehozott versenyoldalon kell megvásárolniuk egy Wizz Air-jegyet, majd elküldeniük foglalási kódjukat és nevüket. A versenyben minden 18. életévét betöltött, adóügyi illetőséggel rendelkező személy részt vehet, amennyiben olyan országból származik, ahol a Wizz Air is repül. A nyereményre vonatkozó korlátozások nélkül a nyertes annyi utazásra viheti el barátait és családtagjait, amennyire a 20 000 eurós limit lehetőséget biztosít.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben