Ilyen lehetne a Wizz Air business class, ha nem fapados lenne

by Kassay Tamás

A napokban jelentette be a Wizz Air, hogy 75 darab új repülőgéppel bővíti flottáját. Ezzel a megrendeléssel összesen 434 darab Airbus A321neo kerül a jövőben a légitársaság birtokába. Eközben a Saudia Airlines 4 csillagos légitársaság is bővíti flottáját, ők szerény 20 darabot vásárolnak ugyanebből a géptípusból. Az araboktól megszokott magas minőségre számíthatunk a fedélzeten, s bár a 2 típus azonos, az élmény teljesen más.

Airbus A321 Business Class a Saudia Airlines flottájában

Nemrégiben Dubaiban mutatták be a Saudia új Business Class ülését, amelyet az arab légitársaság Airbus A321XLR fedélzetén használnak majd. Ne tévesszen meg senkit a neo és az XLR jelölés, a 2 repülőgép ránézésre és méretileg azonos, különbség az üzemanyagrendszerben és hatótávban van, az XLR (extra long range, magyarul extra hosszú táv) hosszabb távokat képes megtenni. A dubaji bemutatóról Kurt Hofmann légiközlekedési szakember közölt képeket a Twitterén.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Valahogy így nézhetne ki a Wizz Air fedélzete akkor, ha profilt váltanának és fapados légitársaságból elmozdulnának a luxus irányába.

A Saudia azért vásárol Airbus A321neo gépeket, amiért a Wizz Air is

Az Airbus A321neo típusú repülőgépek megvásárlását a Saudia légitársaság azzal indokolja, hogy sokkal kevesebb üzemanyaggal képes üzemelni. Az A320-as repülőgépcsalád az A320neo 2016-os globális üzembe állítása óta 20 millió tonna szén-dioxidot takarított meg a Saudia.

A Sharklets, az új, üzemanyag-takarékos hajtóművek és a legújabb kabininnovációk beépítésével az A320neo 20 százalékkal csökkentette az üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid kibocsátást, 50 százalékkal csökkentette a zajterhelést, 5 százalékkal alacsonyabbak a repülőgépváz karbantartási költségei és 14 százalékkal alacsonyabbak az egy ülésre jutó üzemeltetési költségek az előző generációs repülőgépekhez képest.

„Nagy örömmel bővítjük flottánkat az új Airbus A321neo repülőgépekkel. Kiemelt célunk, hogy a lehető legjobb vendégélményt nyújtsuk és a világot Szaúd-Arábiába hozzuk, és továbbra is a világ legjobb gyártóitól vásároljuk a legmodernebb repülőgépeket, hogy ezt az ígéretünket teljesíteni tudjuk. […] Elismerésünket fejezzük ki az Airbusnak, amiért folyamatosan törekszik a repülőgépeik teljesítményének javítására, ami összhangban van a SAUDIA azon törekvésével, hogy a lehető legjobb vendégélményt nyújtsa, miközben hozzájárul a repülés fenntarthatóbbá tételéhez.

– mondta Ibrahim Koshy kapitány, a SAUDIA vezérigazgatója.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben