Wizz Air chatbot Amelia

Amelia a Wizz Air chatbotja bemutatkozott, beszélgethetünk vele

by Kassay Tamás

A Wizz Air bemutatta új, Amelia nevű, angol nyelvű virtuális asszisztensét. A Wizz Air chatbot segítségével szintet lép a felhasználói élmény a WIZZ utasai számára: Amelia közvetlen információkat ad a járatokkal kapcsolatban, és általános utazási tudnivalókkal is szolgál.

Amelia virtuális asszisztense örömmel válaszol számos olyan témában, mint például a járvány helyzettel kapcsolatos szabályok, csomagok kezelése, a fizetési módok, a check-in, az önkéntes lemondás, a kisgyermekekkel való utazás vagy akár a WIZZ további szolgáltatásai. A Wizz air chatbot ingyenesen használható, szabadon cseveghetünk vele kedvünkre. A szolgáltatás célja, hogy könnyen juthassunk információhoz anélkül, hogy kapcsolatba kelljen lépnünk a telefonos ügyfélszolgálattal vagy e-mail válaszra kellene várnunk.

Wizz Air chatbot Amelia képernyőmentés kép fotó
így néz ki a chat, bemutatkoztunk egymásnak

Mostantól a Wizz Air kollégái is ingyen érhetők el chat-en, amennyiben az ügyfeleknek olyan kérdéseik vannak, amelyekre Amelia még nem tud válaszolni. 

Az új, „live chatet” biztosító ügyfélszolgálati kollégák is elérhetők a WIZZ járataival, és a szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi kérdéssel kapcsolatban, amennyiben a chaten keresztül intézett foglalásmódosítások pénzügyi tranzakciót nem igényelnek. A fizetést igénylő kérelmek esetében nincsen változás, ilyen ügyekben a WIZZ-fiókjában elérhető önkiszolgáló lehetőségeket, azon felül pedig az emelt díjas számon hívható call centert lehet keresni.

A Wizz Air chatbot Amelia Earhart-ról kapta a nevét

Az új Wizz Air chatbot elnevezését az amerikai légi közlekedés egyik úttörője, Amelia Earhart inspirálta, aki a női pilóták közül elsőként repülte át egyedül az Atlanti-óceánt. A Wizz Air a névválasztást azzal indokolta, hogy légitársaságuk „híresen elfogadó és sokszínű vállalat, számtalan karrierlehetőséget biztosít, így támogatja a nemek közötti egyenlőséget. A légitársaság így tiszteleg a repülés női szereplői előtt, hogy chatbotját egy ilyen legendáról nevezte el, ezzel is tovább erősítve elköteleződését egy egyenlőbb légi ipar mellett.”

A Wizz Air közleménye alapján törekszik a chat élmény tökéletesítésére, ehhez fontos, hogy minél többen használják a chatbotot. A virtuális asszisztens ugyanis a felhasználói visszajelzések és igények mentén képes fejlődni, tanulni. A chatbot egyelőre még csak angol nyelven, korlátozott számú téma kapcsán érhető el, de a fokozatos fejlesztések nyomán egyre több témát lesz képes lefedni, így segítve a Wizz Air honlapjának látogatóit.

„Nagy örömmel mutatjuk be virtuális asszisztensünket, Ameliát, aki korszakalkotó változást jelent a Wizz Air ügyfélszolgálati megoldásaiban. Folyamataink digitalizálása és automatizálása kulcsfontosságú lépés utasaink elégedettségének növelésében. Elkötelezettek vagyunk Amelia szakértelmének szélesítése és utasaink teljes körű támogatása iránt, emellett folyamatosan bővítjük az önkiszolgáló lehetőségeket is, hogy megkönnyítsük az ügyintézést. Szeretettel köszöntjük Ameliát a Wizz Air fedélzetén!” 

– mondta Poós Zsuzsa, a Wizz Air marketingigazgatója.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod a működését.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben