wizz air Chisinau Moldova repülő járat

Kalandvágyók figyelem: izgalmas Wizz Air járat indulhat újra hamarosan

by Kassay Tamás

A WizzAir légitársaság rövidesen újraindítja Budapest-Kisinyov járatát, ami nagyban segítheti a kétoldalú gazdasági együttműködés továbbfejlesztését Magyarország és Moldova között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, amiről az MTI adott hírt.

A tárcavezető a Vladimir Bolea moldovai miniszterelnök-helyettessel közös tárgyalását követően emlékeztetett, hogy a két ország között négy éve stratégiai partnerségi megállapodás van érvényben, amelynek eredményei már most jól érzékelhetők. A kétoldalú kereskedelmi forgalom csúcsot döntött, évi 200 millió euró körül stabilizálódott az értéke, amiben fontos szerepet játszik a magyar gyógyszeripari és élelmiszeripari export is.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a gazdasági kapcsolatok további fejlődésének újabb lendületet adhat a vámmentességi megállapodás kiterjesztése az Európai Unió és Moldova között. A miniszter kitért továbbá arra is, hogy a hazai cégek bizalmát nagymértékben erősíti, hogy a legnagyobb magyar bank, az OTP a moldovai pénzügyi piac egyik legfontosabb szereplőjévé vált mára.

Illetve szavai szerint az is jelentősen segítheti a gazdasági együttműködést Magyarország és Moldávia között, hogy:

a WizzAir hamarosan újraindítja a járatát Budapest és Chisinau között.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben