Wizz Air A321neo 160 darabos repülőgép flotta

160 repülőgépre nőtt a Wizz Air flottája

by Kassay Tamás

A Wizz Air sajtóközleményben jelentette be, hogy július 22-től 160 repülőgépre növekedett a légitársaság flottája. A repülőgéppark egy új Airbus A321neo típusú géppel bővült, amely a bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtéren áll szolgálatba.

Az új Airbus A321neo repülőgép is része a Wizz Air fenntarthatósági törekvéseinek

A Wizz Air flottájához csatlakozó új, 239 férőhelyes Airbus A321neo a legújabb repülési technológiákat alkalmazza. A légitársaság szerint jelentős jobb tulajdonságokkal rendelkezik a régebbi típusokhoz képest, például közel 50%-kal csökkenti a zajlábnyomot, 20%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50%-kal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki.

A Wizz Air repülőgépflottája jelenleg 4,74 éves átlagéletkorú, amellyel az egyik legfiatalabbnak számít a világon.

A bővítés illeszkedik abba a folyamatba, amelynek eredményeképp a Wizz Air az évtized végére több mint háromszorosára kívánja növelni a flottája méretét. A Wizz Air most több mint 411 darab, korszerű Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet tartalmazó rendelés állománnyal bír. Ha mindegyik gép szolgálatba áll, akkor 2030-ra utaskilométerenként 25 százalékkal csökkenti majd az ökológiai lábnyomát.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben