Wizzair honvédség katonaság képzés

A Wizz Air képzi a Magyar Honvédség repülőhajózó és légiutas-kísérő állományát

by Waterfan

A Wizz Air Magyarország de facto nemzeti légitársasága stratégiai megállapodást kötött a Magyar Honvédség Parancsnokságával, illetve a Honvédelmi Minisztériummal (HM).

A megállapodás keretében vállalták a Magyar Honvédség Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, valamint a katonai légügyi hatósági és az állami légiközlekedési balesetvizsgálói feladatokat ellátó szervezetek repülőhajózó és légiutas-kísérő állományának képzését, illetve továbbképzését.

Wizz Air képzés a Magyar Honvédség Airbus A320 repülőgépén

Az immáron 16 éves tapasztalattal rendelkező Wizz Air fogja biztosítani a Magyar Honvédség Airbus A320 családba tartozó repülőgépein szolgálatot teljesítő személyzet jártasságának fenntartását ismeretfelújító képzésekkel és gyakorlati oktatással. Az együttműködés egyik fontos hozadéka, hogy a Wizz Air az iparági sztenderdeknél is szigorúbb és átfogóbb képzési protokolljának megfelelően, a saját hajózó és légiutas-kísérő személyzetének képzéséhez is használt elméleti és gyakorlati tanrendet követve fogja lebonyolítani a továbbképzést a Honvédség Airbus A320 családba tartozó repülőgépein szolgálatot teljesítő személyzet számára.

A Wizz Air világszínvonalú oktatóközponttal is rendelkezik Budapesten, ezt rendelkezésre fogja bocsátani a továbbképzés során. Az oktakóközpontban a 2 darab Airbus A320 CAE 7000XR típusú mozgó szimulátor  mellett megtalálható a TFC ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a Flame Aviation újgenerációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképzőközpontja is.

Wizz Air repőlők a Kecskeméti Repülőtéren

A megállapodás keretében a Wizz Air és a Magyar Honvédség kölcsönösen együttműködnek a Kecskeméti, illetve más, Magyar Honvédség által üzemeltetett repülőterek kihasználásában is. A Wizz Air ezáltal tovább tudja optimalizálni hazai üzemelését. Korábban előfordult, hogy külső körülmények (pl. nem megfelelő időjárási körülmények) miatt Budapest vagy Debrecen helyett a környező országok légikikötőibe kellett irányítani egyes járatokat. Az új hazai repülőterek bevonásával ez számos esetben kiküszöbölhető lesz, ami kedvezően fogja befolyásolni a légitársaság utasainak utazási élményét.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a sajtótájékoztatón az alábbiakat mondta el:

„Büszke vagyok arra, hogy a Wizz Air a 16 év alatt felhalmozott elméleti és gyakorlati tudását felhasználva támogatni tudja a Magyar Honvédség Airbus-pilótáinak és légiutas-kísérőinek magas színvonalú továbbképzését. Külön öröm számunkra, hogy ezentúl Magyarországon belüli kitérő repülőteret tudunk használni. Ez rugalmasabb és hatékonyabb repüléstervezést eredményez és számottevően hozzájárul majd a Wizz Air környezettudatos működéséhez. A cél repülőtérhez közelebbi kitérő repülőtér használatával hatékonyabban tudjuk kezelni az előre nem látható körülményekből adódó zavarokat. Így bizonyos, a légitársaságon kívül álló helyzetekben is növelni tudjuk utasaink elégedettségét.”

Kilián Nándor vezérőrnagy, Légierő Szemlélő, Magyar Honvédség Parancsnoksága hozzátette:

„Ez az együttműködési megállapodás úgy financiális, mint szakmai szempontból hatékonyabbá és gördülékenyebbé teszi a Magyar Honvédség állományába tartozó hajózók és légiutaskísérők képzését, valamint jártasságaik fenntartását. Megtisztelő, hogy ez a kölcsönösen előnyös megállapodás az egyik legnagyobb ütemben fejlődő, legprofesszionálisabb légitársasággal köttetett. Az a tapasztalat, szakmaiság illetőleg korszerű infrastruktúra, ami a Wizz Air-t jellemzi, biztosítéka annak, hogy hajózó állományunk a megfelelő helyen és módon tudja majd szakmai ismereteit bővíteni, a szükséges képességeiket fenntartani.”

Szeretsz utazni? Akkor sok-sok szállás véleményt és egyéb érdekességeket olvashatsz a csoportunkban is.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben