A Wizz Air utasok erdősítést támogathatnak Ugandában

by Waterfan

A Wizz Air új szolgáltatást vezetett be, amivel az utasok kiszámolhatják, hogy mekkora az utazásuk ökológiai lábnyoma és semlegesíthetik a repülésük során kibocsátott szén-dioxidot.

A Wizz Air a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó elkötelezettségének jegyében, az éghajlatváltozással kapcsolatos technológiákkal foglalkozó CHOOSE vállalattal közösen vezeti be a rendszert. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az utasok az utazásuk ökológiai lábnyomának kiszámítása mellett megbízható, jelentős hatású éghajlatvédelmi projekteket is támogathassanak.

Wizzair honlapján vehető igénybe a szén-dioxid kibocsátást kiszámoló rendszer, amelynek segítségével a repülési adatok megadása után az utasok könnyen megtudhatják és azonnal kompenzálhatják is az utazásuk károsanyag-kibocsátását egy hitelesített, szén-dioxid csökkentő projekt anyagi támogatásával. Az átutalást követően a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozását egy online tanúsítvány igazolja vissza.

Wizz Air utasként erdősítést támogathatunk Ugandában, vagy hulladéklerakót zöldíthetünk Ecuadorban

A Wizz Air két hitelesített szén-dioxid csökkentő projektet támogat:

  1. az erdősítéssel foglalkozó, díjnyertes Nemzetközi Kiscsoportos Faültetési Programot (TIST) Ugandában, valamint
  2. az ecuadori Pichacay város állami hulladéktelepén működő, a Hulladéklerakó-gázt Megújuló Energiává Alakító Projektet. Az utóbbi folyamat során újrahasznosítják a hulladéklerakókban felgyülemlett metánt, hogy tiszta villamosenergiává alakítsák azt.

Mindkét projekt esetében az Ellenőrzött Szén-Dioxidkibocsátási Szabvány tanúsítja, hogy mérhető módon csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

Mi az a CHOOSE?

A Wizz Air a CHOOOSE™ klíma-fókuszú technológiai vállalattal kezdett partneri együttműködést. A norvág fővárosban, Osloban központot üzemeltető CHOOOSE olyan platformot biztosít mind magánembereknek, mind pedig vállalatoknak, amellyel a hétköznapi emberek számára egyszerű és kényelmes kapcsolódási pontot kínál a legsikeresebb szén-dioxid kibocsátást csökkentő projektekhez, szerte a világon.

„Mindent megteszünk azért, hogy tovább csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat és mi maradjunk a legzöldebb légitársaság a piacon. Büszkék vagyunk azokra a fenntarthatósági kezdeményezéseinkre, amelyek segítségével az európai légitársaságok közül az utasszámra vetítve nekünk a legalacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátásunk. Örömmel jelentjük be, hogy a CHOOOSE-zal közösen újabb, szén-dioxid csökkentő intézkedéseken dolgozunk. Korszerű flottánkkal, az üzemanyag-kibocsátást csökkentő megoldásainkkal, az utasok ültetésének optimalizálásával, az átszállások minimalizálásával és azáltal, hogy a fedélzeten a lehető legkönnyebb súlyú anyagokat használjuk továbbra is biztosítjuk, hogy a WIZZ Air Európa legzöldebb légitársasága és a legjobb választás maradjon, ha utazásról van szó” – mondta el Marion Geoffroy, a Wizz Air vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Véleményem

Az ilyen akciók mindig hasznosak és nemesek. A legnemesebb akkor, ha nem csak csatornát biztosítunk az utasoknak, rajongóknak, ki tudja kinek, mindenki a saját háza tájára gondoljon most, hanem x %-ot magunk is hozzáteszünk a közösség általi felajánláshoz.

A Wizz Air egyébként nagyon aktív az utóbbi időben. Hasonlót láthattunk tőlük a 2008-as pénzügyi világválság utáni időszakban is, amikor aktív kommunikáció mellett komoly bővítést vittek véghez és megerősítették pozíciójukat a piacon. Hasonlóra számítok most is, erről itt írtam elemzést:

Szeretsz utazni? Akkor sok-sok szállás véleményt és egyéb érdekességeket olvashatsz a csoportunkban is, az oldalon megjelenő, mindig minőségi cikkek mellett.

Biztonságos utat, sok élményt!
Mr Spabook
címlap: Edward edion

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben