wizz air Róma Verona tévedés összekeverte

A Wizz Air összekeverte Rómát Veronával

by Kassay Tamás

Olyan esetről hallottunk már városi legendákat, hogy egy-egy utas minden biztonsági ellenőrzés ellenére rossz gépre szállt fel és máshol kötött ki, mint ahová útnak indult. Most ennek a fordított esete történt meg, szerencsére csak virtuálisan. A Wizz Air ugyanis Rómába csábította az utasait, viszont összekeverte Veronával és az ottani Amfiteátrum képét használta ehhez, belegázolva a helyiek érzelmes szívébe.

Róma helyett Verona lett, maradhat?

Remélem, hogy a pilóták tudják a különbséget Róma és Verona között! – szól az egyik komment, válaszul arra a bejegyzésre, amelyben a Wizz Air már a 2023-as Valentin napot promózza. Bejegyzésükben felteszik a kérdést, hogy vajon túl korai-e még lefoglalni az utat Rómába. Igen ám, de illusztrációnak a római Colosseum helyett a veronai Amfiteátrumot (Arena di Verona) használták. A hibát azóta javították a bejegyzés szövegében, immáron Veronába csábítják a szerelmeseket.

Bízzunk benne, hogy a kiruccanó szerelmesek szerencsésebbek lesznek, mint anno Romeo és Julia voltak!

wizz air Róma Verona tévedés összekeverte
fotó: Italiani a Budapest e in Ungheria

A közösségi média menedzserük egyébiránt rutinosan szó nélkül hagyta a bakit, csupán átírta a posztban a várost. A kommentelők észrevételeire viszont nem reagáltak, még csak be sem lájkolták azokat.

Amikor a közösségi kommunikációról tartok előadást, vagy tanácsadok, mindig kiemelem, hogy az egésznek az egyik legfontosabb eleme az, hogy az idejüket nekünk szentelő felhasználók, potenciális ügyfelek érezzék a törődést. Minden kommentet be kell lájkolni, visszaszívecskézni, ez teljesen alap. Komolyabb lélegzetvételű téma, panasz, vagy tévedés esetén pedig több, mint erősen ajánlott közvetlenül válaszolni.

Errare humanum est, sed in errore perseverare dementis.
Tévedni emberi dolog, de a tévedésben megmaradni: esztelenség.

– Seneca római sztoikus filozófus, drámaíró és államférfi

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben