Wizz Air Szaúd-Arábia bővítés

Európa leggyorsabban növekvő légitársasága Ázsiában bővít

by Kassay Tamás

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága szándéknyilatkozatot írt alá a Szaúd-Arábiai Királyság beruházási minisztériumával, amelyet a szaúdi nemzeti légi összeköttetési program is támogat. A megállapodás célja az ország piacfejlesztési lehetőségeinek feltárása a légiközlekedési iparágban.

A Wizz Air Szaúd-Arábiában bővítene

Szaúd-Arábia nagyra törő stratégiai terveket vázolt fel a Vision 2030 programjával, amely szerint az évtized végéig meg kívánja háromszorozni az ország utasforgalmát. Ez az ambíciózus célkitűzés óriási lehetőségeket kínál a légitársaságok és a légiközlekedési ellátási lánc számára.

A Wizz Air közleménye szerint a légitársaság innovatív és fenntartható ultradiszkont modellje bizonyítottan fejleszti a piacokat azáltal, hogy minden korábbinál szélesebb kör számára teszi megfizethetővé a repülést. A szándéknyilatkozat jól tükrözi a Wizz Airrel való együttműködésben rejlő potenciálokat és a lehetséges keresletnövekedést, amely jelentősen hozzájárulhat a Szaúd-Arábiai Királyság gazdasági gyarapodásához.

A megállapodást követően olyan befektetési és működési modelleken dolgozik a Wizz Air és Szaúd-Arábia, amelyek elősegítik a szaúd-arábiai légiközlekedést, egyúttal pozitívan atnak az ország turizmusára és jelentősen növelik annak nemzetközi összeköttetéseit.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben