Botrány a Budapestről Nápolyba tartó repülőn: túlfoglalás miatt állva maradt utassal gurult ki a Wizz Air nápolyi járata

by Kassay Tamás

Túlfoglalás miatt egy utasnak nem jutott ülőhely a Wizz Air Budapestről Nápolyba tartó járatán, amely álló utassal a fedélzetén indult el és kezdte meg a gurulást a kifutópálya felé. A gép megszakította az útját, rendőri intézkedés után végül minden utast leszállítottak és több órás késéssel, reggel 7 óra helyett 11:49-kor indult csak útjára a W62359 számú járat. – tudatta a Spabook-kal egy, a fedélzeten tartózkodó olvasója.

Túlfoglalás miatt és a földi kiszolgálók hibájából túl sokan szálltak fel a Budapest – Nápoly járatra

2023. június 1-jén reggel 7:00-kor indult volna a repülőgép Nápolyba, de hamar kiderült, hogy nem fog időben felszállni. Először bemondták, hogy 20 perc késéssel indul a járat, majd újabb 20 perc késést jelentettek be. Az nem világos, hogy a gép nem állt készen az indulásra, vagy a tegnapi UEFA liga foci döntő miatti extra járatok miatt a földi kiszolgálók nem tudták időre lebonyolítani a beszállítást. – írta nekünk olvasónk.

Eközben bemondtak két olasz nevet a hangosbemondón, kérték, hogy menjenek oda a pulthoz, ahol közölték velük, hogy túlfoglalás miatt a 4 fős társaságból nem tud majd mindenki felszállni, ezért nem dobott fel a rendszer nekik ülőhelyeket.

A 4 utas számon kérte a dolgozókon, hogy minek ad el több jegyet a Wizz Air, de iparági gyakorlat alapján ez a jelenség mindennaposnak mondható és megfelelő kompenzációkkal általában jól kezelhető.

Olvasónk beszámolója szerint azt mondták az olasz társaságnak, hogy várjanak a boarding végéig, hátha lesz még plusz szabad hely, mert valaki nem jelenik meg.

Végül beszálltunk a gépbe, reggel 7 óra helyett kb. 8:20-kor és olyan 8:45 környékén elkezdtünk kigurulni, de az egyik kérdéses utas állva maradt.

Kiderült, hogy a check-in személyzet (amelynek tagjai nem a Wizz Air emberei, hanem a földi kiszolgáló társasághoz tartoznak), tévedésből mégis felengedte mind a négy utast, valószínűleg elszámolhattak valamit. Rejtély, hogy álló utassal egyáltalán hogyan mozdulhatott meg a gép, hiszen mindig szigorúan figyelnek erre a személyzet tagjai, és határozottan utasítják a helyükre azokat is, akik még a poggyászukban szeretnének valamit az utolsó utáni pillanatban pakolászni.

Random megálltunk egy helyen és a stewardess közölte, hogy szálljon le a plusz utas, aki viszont közölte, hogy nem fog leszállni.

Riasztották a rendőrséget, amely hamarosan meg is érkezett. A fedélzeten történő intézkedés során az hangzott el, hogy ameddig nem történik testi sértés, addig nem intézkedhetnek. Eközben a check-in személyzet is megpróbálta leszállítani az utast, de nem jártak sikerrel. Patthelyzet alakult ki, mire az egyik stewardess bemondta a fedélzeti hangosbemondón, hogy kap 250 eurót és szállást az, aki önként leszáll, de mivel továbbra is mindenki szeretett volna Nápolyba repülni, így végül az a döntés született, hogy kiürítik a repülőgépet.

Wizz Air túlfoglalás Budapest Nápoly állva maradt utas
Olvasói fotó a helyszínről. Utazással kapcsolatos hírekkel és inspirációkkal vár FB csoportunk, csatlakozz!

Leszállítottak minden utast és busszal visszavitték őket egy – olvasónk elmondása szerint – levegőtlen (A32 kapu) váróba, majd pedig újrakezdték elölről a boarding folyamatot. A beszállítás végén az érintett és pórul járt olasz utas nem szállhatott fel és végül vele maradt a 3 másik társa is.

Frissítés: több nagy hírportál is olyan megjegyzéssel vette át a Spabook megbízható értesülését, amely szerint „a Wizz Air nem erősítette meg a gurulás tényét”. Sajnálatosnak tartom, hogy ezzel a fontos és egyébként több módon is könnyedén ellenőrizhető részletettel ez a mismásolós helyzet alakult ki. Nos, a fenti kép is bizonyítja, hogy a gép elindult az álló utassal, ugyanis eredetileg az A2-es kapuról szálltak be az utasok. Ezúton szeretném hangsúlyozni, hogy a Spabook mindig ellenőrzött információk alapján dolgozik, jó hírnevét a pandémia alatt kifejezetten ennek köszönhetően szerezte meg.

A megismételt beszállítási folyamat és a több órás késés során az utasok nem kaptak se ételt, se italt. Amikor a megismételt beszállás befejeződött, akkor a Wizz Air minden utas számára osztott vizet és mogyorót, vagy csokit.

Wizz Air túlfoglalás Budapest Nápoly állva maradt utas
Olvasói fotó a fedélzetről az új beszállítás után.

A W62359 számú nápolyi járat végül 7:00 helyett 11:49-kor szállt fel és szerencsésen megérkezett 13:11-kor az olasz nagyvárosba a Flightradar adatai alapján. Az esettel kapcsolatban megkerestem a Wizz Air-t, amint elküldik válaszukat közleményben, úgy frissítem a cikket.

Frissítés: 20:00, megérkezett a Wizz Air közleménye:

Az Európa-liga budapesti döntője miatt a megszokottnál nagyobb forgalom alakult ki június 1-jén a Liszt Ferenc repülőtéren, melynek következtében a Wizz Air Budapestről Nápolyba tartó járata nem tudott menetrendszerűen elindulni. Az utasok közül néhányan a késés miatt elégedetlenkedni kezdtek, majd miután kiderült, hogy a járaton túlfoglalás történt, az egyik érintett utas a személyzet kérése ellenére, a földi kiszolgáló személyzet hibájából feljutott a fedélzetre. Mivel a fedélzeten eggyel több utas tartózkodott, mint amennyi ülőhely volt, a repülőgép nem tudott felszállni. A légiutas-kísérők szerették volna megoldani a problémát, de az érintett utas agresszív viselkedése miatt a földi kiszolgálószemélyzet és a rendőrség segítségét voltak kénytelenek ehhez kérni. Emiatt minden utast le kellett szállítani a felszállásra kész gépről, és újra kellett kezdeni az utasfelvételt. Négy erőszakos viselkedést tanúsító utas nem léphetett újra a járat fedélzetére. Mivel az iparágban bevett gyakorlat a járatok túlfoglalása, így ebben az esetben is ez történt. Ilyenkor a Wizz Air kártérítést, ingyenes átfoglalást vagy 120%-os WIZZ-kredit visszatérítést ajánl fel azoknak az utasoknak, akik önként vállalják, hogy egy másik, kevésbé zsúfolt járattal utazzanak. Ebben az esetben azonban erre senki sem volt hajlandó, így a Budapest-Nápoly járat négy és fél órával később tudott csak felszállni

A Wizz Air az esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézést kér az érintett utasoktól.

Utazással kapcsolatos, részben szakmai hírekkel és inspirációkkal vár az Utazás Hírek FB csoport, csatlakozz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben