zöld üzemanyag wizz air OMV SAF

A Wizz Air megállapodást írt alá a bécsi székhelyű OMV olaj- és gázipari konszernnel. Az egyezség lehetőséget biztosít a Wizz Air számára, hogy 2023 és 2030 közt 185 000 tonnáig vásároljon légijármű-üzemanyagot (SAF, vagyis „sustainable aviation fuel) az olajvállalattól, ezzel is elősegítve a légitársaság utaskilométerenként számított szén-dioxid-intenzitás csökkentésére vonatkozó tervének megvalósítását.

A megállapodásnak köszönhetően a Wizz Air a jövőben is a legfenntarthatóbb megoldás maradhat a légi közlekedés piacán. Emellett elősegíti a légitársaság környezetvédelmi stratégiájának megvalósítását, hogy 2030-ra további 25 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátás intenzitását, 2050-re pedig teljesen felszámolja a szén-dioxid-kibocsátást. A Wizz Air Európában a legalacsonyabb egy utaskilométerre jutó karbonintenzitással, a világ egyik legfiatalabb flottájával és számos üzemanyag-hatékonysági kezdeményezéssel már most egy fenntarthatóbb jövő felé vezeti a légi közlekedési iparágat. Ehhez járul hozzá jelentősen az OMV számos fenntarthatósági kezdeményezése közül a légi közlekedési iparágat karbonmentesítő légijármű-üzemanyag technológiája.

 „Piacvezető fenntarthatósági pozíciónkat az innovatív technológiákba történő beruházásokkal, valamint az elérhető legmodernebb repülőgépek leghatékonyabb működtetésével sikerült elérnünk. A Wizz Air elkötelezte magát amellett, hogy az évtized végéig további 25 százalékkal csökkentse saját kibocsátási intenzitását, és ebben a vállalásban jelentős szerepet játszik a fenntartható üzemanyag használata. A SAF-technológiák gyártásának és kutatásának támogatása a prioritásaink közt szerepel, ezért örömmel működünk együtt az OMV-vel a légi közlekedés szén-dioxid-kibocsátásának további csökkentése érdekében. Új megállapodásunk jelzi elköteleződésünket az iránt, hogy a Wizz Air utasai számára a leginkább felelősségteljes választást nyújtsa a légi közlekedési iparágban”

– mondta Owain Jones, a Wizz Air fejlesztési vezetője.

„Nagyon örülök, hogy az OMV és a Wizz Air közötti együttműködés újabb stratégiai célokat segít elérni a fenntarthatóság területén. A Wizz Air-rel egy erős nemzetközi partnert sikerült megnyernünk ehhez. A SAF egy fontos eszköz a légi közlekedés szén-dioxid-mentesítéséhez az elkövetkező évtizedekben. Stratégiai kapcsolatunk lehetővé teszi az utat a fenntarthatóbb légi közlekedés jövője felé, amelynek mindketten részesei szeretnénk lenni” 

– mondta Nina Marczell, az OMV légi közlekedési, üzemanyag-forgalmazási és közszektorért felelős alelnöke.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben