2550 film Till Anilla

Országszerte mozikba kerül a Kéktúra 2550 kilométerét bejáró utazó blogger filmje

by Kassay Tamás

Till Anilla 2550 kilométert túrázva egyedül, 72 nap alatt teljesítette Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonálát. A magyarországi Kékkör teljesítéséről szóló 2550 című dokumentumfilm május 23-án több fővárosi és vidéki Cinema City moziban kerül nagyvászonra, de sajnos csak egyetlen napig. A budapesti mozikban szinte minden jegyet elkapkodtak elővételben. Bízom benne, hogy vidéken is minden mozi megtelik, mert ha van értelme megnézni valamit, akkor ez az!

A 2550 mérföldkő a Kéktúra és magyar mozi történetében

A túrázós közösség, a túrázás szeretete, haszna, lelki hatásai, a nehézségek és kétségek most először kerülnek filmvászonra ilyen közvetlen, személyes történeten keresztül.

A Mándi Ferenc rendezésében készült 62 perces dokumentumfilm Till Anilla fenntarthatósági szakértő, utazó blogger személyiségén és 72 napos túráján keresztül mesél belső utazásról, arról, hogy egyáltalán miért túrázunk, természethez fűződő kötelékről, hogy milyen az ország, ahol élünk és hogy miben lesz más egy lány, aki egyedül, gyalog, egyben tesz meg 2550km-t, vállalva ennek minden szépségét és kihívását.

A május 23-i este azonban mind Anillán, mind a készítőkön túlmutató mérföldkő. Ez a túrázó közösség kulturális térnyerése és sikerélménye, hiszen először hódítja meg a filmszínházakat a téma, a mozi pedig nem csak a minőségi filmfogyasztásról, hanem a közösségi élményről is szól, ezért a film nem titkolt célja, hogy minél több túra és Kéktúra rajongó élhesse át együtt, közösen ezt az élményt.

A premier után a 2550 nemzetközi fesztiválkörútra indul

A fesztiválkörút célja, hogy a világ minden tájára eljuthasson a Kéktúra és a Kékkör üzenete, emiatt egy ideig online biztosan nem lehet majd megtekinteni, így aki nem szeretne lemaradni róla, csapjon le a jegyekre!

Online jegyvásárlás

Till Anilla élete eddigi legnagyobb kihívásaként megkísérelte egyben végigjárni Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonalát, a 2550km-es Kékkört. Útja során megismerte az országot, ahol él, az embereket, akiket máshogyan nem ismerhetett volna meg és önmagát úgy, ahogy még eddig soha. Történetet egy lányról, elszántságról, szabadságról, belső utazásról, a természethez fűződő kötelékről és egy olyan teljesítményről, amit sokan még csak elképzelni sem tudunk.

Szereplők: Till Anilla, Kele Balázs, Miha Dominika, Nagy Eszter, Ruttkay Lili

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben