Budapest tarolt: 6 kategóriában kapott helyet a Tripadvisor Best of the Best listáin

by Polisor Bettina

A Travelers’ Choice Awards Best of the Best győztesei olyan úti célok, szállodák, éttermek és szórakozási lehetőségek, amelyek 12 hónapos időszak alatt nagyszámú, a korábbinál jobb értékelést és véleményt kaptak a Tripadvisor felkaszálóitól, vagyis egy világméretű, kritikus utazóközösségtől. Magyarország fővárosa és benne néhány vendéglátó egység nagyszerűen teljesített a tavalyi évben, ugyanis 6 különböző kategóriában került fel a Best of the Best listáira, mutatjuk a részleteket.

Budapest kiváló nászutas úti cél, és a TOP európai desztinációk közé is beférkőzött

„A fürdők városa a fürdők elképesztő választékát kínálja, a csillogó Gellért fürdőtől a hatalmas, 1913-ban épült neobarokk Széchenyi fürdőn át a Rudas fürdőig, amely egy 16. századi drámai török medence eredeti oszmán építészettel. A „Duna királynőjét” a történelem, a kultúra és a természeti szépség is áthatja. Készítse fel fényképezőgépét az Aquincumi Múzeum római kori romjaira, a Hősök terére és a Szoborparkra, valamint a Szent István-bazilika 300 láb magas kupolájára.”

– olvasható Budapestről a Tripadvisor ajánlása
Budapest Tripadvisor lista

Fővárosunk a nászutas úti célok közt a 19. helyen végzett, és olyan más, egzotikus desztinációk közt vonulhat fel, mint Bora Bora, Zanzibár, vagy a Maldív-szigetek. A Top európai úti célok közt a 16. helyet foglalja el Budapest – ezen a listán egyébként a három dobogós London, Róma és Párizs.

Hotelek, étterem, és egy budapesti program is szerepel a Best of the Best listáin

A Budapest belvárosában, közvetlenül a Budavári Sikló szomszédságában található ötcsillagos Hotel Clark a luxus hotel kategóriában a 20. helyen végzett, míg a Baltazar Budapest Boutique Hotel a pihentető alvást garantáló szállodák sorában a 10. helyre került a vendégvélemények alapján. Az értékelések és számos szempont szerint listázott éttermek közt a Hidden Gems (azaz rejtett kincsek – szerk.) kategóriában tizenhatodikként kapott helyet a Madhouse Bistro & Craft Beer Bar, a Budapest Culinary & Wine Walk pedig a borkóstolókkal egybekötött élményprogramok listájára került fel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben