Drónnal ugrott le a dubaji szálloda tetőmedencéjéből a wakeskating világbajnok

by Kassay Tamás

Az amerikai wakeskating úttörője és háromszoros világbajnok Brian Grubb egyedülálló mutatványt hajtott végre a dubaji Address Beach Resort 294 méterrel a tengerszint felett található, Guinness-rekorder végtelenített tetőmedencéjében.

A WakeBASE névre keresztelt projekt a drónos wakeskating és a bázisugrás egyedülálló kombinációja volt.

Grubb először wakeskatingelt 94 métert a tetőmedencén keresztül. A vízen egy speciálisan erre a célra kifejlesztett drón vontatta az extrémsportolót. Ez a mutatvány már önmagában olyasmi, amit a legtöbben még sosem láttunk, de az igazán izgalmas rész néhány másodperc múlva következett!

A mutatvány csúcspontja az volt, hogy Grubb bázisugrást hajtott végre a medence széléről, ahonnan 77 emelet zuhanás és gyors ejtőernyő nyitás után sikeresen landolt a helyi strandon.

A különleges mutatványt Grubb hét éve álmodta meg, sikeres abszolválása történelmi mérföldkövet jelent az extrém sportok világában, emellett pedig óriási reklám a Prada-nak és a Red Bullnak, a szállodának és magának Dubajnak is.

A projekthez a Prada és minő meglepő módon a szárnyakat adó Red Bull csatlakozott főszponzorként. A Prada a wakeskating és a BASE-ugrás követelményeihez optimalizált, egyedi teljesítményű ruházatot biztosított a sportoló számára.

A „WakeBASE”-re való felkészüléshez Grubb szigorú edzésen vett részt a bázisugrás legendájával, Miles Daisherrel.

Annak ellenére, hogy 2022 decemberéig mindössze 26 bázisugrással rendelkezett, Grubb a felkészülés során 106 ugrást hajtott végre, részben az amerikai Idahóban, illetve a svájci Lauterbrunnenben.

A mutatványhoz használt drónt a Sebastian Stare által vezetett csapat fejlesztette ki, speciális, a „WakeBASE” igényeihez igazított hardverrel és szoftverrel.

A dubaji Address Beach Resort kiválasztása stratégiai fontosságú volt, mivel a magasan fekvő végtelenített medence és az építészeti elrendezés ideális volt mind a wakeskate futáshoz, mind a BASE-ugráshoz.

Kövesd a Spabook-ot Facebook-on, lépj be az Utazás Hírek csoportba, sasolj meg Instán és TikTok-on!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben