A Dubai repülőtér óceánná vált az ítéletidő miatt, átirányítják a repülőgépeket

by Kassay Tamás

Kedden közel egyévnyi csapadékmennyiség zúdult Dubajra, ami káoszthoz vezetett a közlekedésben. A Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXB) ideiglenesen leállt. Jelenleg az érkező gépeket nem fogadják, másik repülőtérre irányítják át azokat. A felszálló gépek a repülőtér közleménye szerint közlekednek, de van olyan légitársaság, amely szerdán délelőtt 10 óráig minden járatát törölte Dubajból.

Lezúduló eső árasztotta el Dubajt és a repülőtér futópályáját

Az Öböl-menti városban az utak folyókká váltak, a víz sok üzletet és alacsonyabban fekvő lakást is elöntött a CNN híradása szerint.

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér különleges látványt nyújt, ahogyan a repülőgépek szinte úsznak a vízen.

A dubaji repülőterek megerősítik, hogy az Egyesült Arab Emírségekben jelenleg tapasztalható rendkívüli időjárás miatt a Dubai International (DXB) ideiglenesen átirányítja a ma este, április 16-án, kedden este érkező járatokat, amíg a kedvezőtlen időjárási helyzet nem javul. Az induló járatok továbbra is közlekednek.
A repülőtér a reagáló csapatokkal és a szolgáltató partnerekkel együtt keményen dolgozik a normál működés helyreállításán és az ügyfeleinket érő kellemetlenségek minimalizálásán.

– áll a Dubaji Repülőtér közleményében.

A reptér arra kéri az utasokat, hogy közvetlenül a légitársaságuknál tájékozódjanak a járatuk állapotáról, hagyjanak jelentős többletidőt a repülőtérre utazásra, és lehetőség szerint használják a dubaji metrót.

A FlyDubai minden járatát törölte

A zord időjárási körülmények miatt a flydubai összes ma estére Dubaiból induló járatát azonnali hatállyal törölték holnap reggel 10:00 óráig (helyi idő szerint Dubaiban).
A törölt foglalásokkal rendelkező utasoknak teljes visszatérítést biztosítunk. Ügyfélszolgálati csapataink rendkívül keményen dolgoznak azon, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az utasainkat érő fennakadásokat.
Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig prioritást élvez. Elnézést kérünk a kedvezőtlen időjárás okozta kellemetlenségekért.

közölte a FlyDubai.

Kedden mindössze 12 óra alatt közel 100 milliméter eső esett, ami Dubajban egy egész éves átlagos mennyiségnek felel meg.

Felvetődhet a kérdés, hogy 10 centi esővíz miért okoz áradásokat. Ez Magyarországon is problémákhoz vezetne, de Dubajban és általában véve az Egyesült Arab Emírségekben a forró és száraz éghajlat miatt ritkák az esőzések, ezért az infrastruktúra sincs kiépítve, hogy az esővizet, különösen ekkora mennyiségben elvezesse.

Február 12-én ugyanitt már leállt az élet egyszer, akkor óriási jégeső pusztított Dubajban:

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben