Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Hungaroring Magyarország

Magyarországot ünnepli a Ferrari

by Kassay Tamás

A 296 GTB Assetto Fiorano a Scuderia Ferrari és a közel 20 évvel ezelőtti magyarországi bajnoki győzelem előtt tiszteleg. A különleges Ferrari büszkén viseli magán a Hungaroring és a magyar zászló hímzését.

A Scuderia Ferrari a 2004-es Magyar Nagydíjon az egyik legmeghatározóbb győzelmét aratta, mivel egyszerre szerezte meg sorozatban hatodik konstruktőri világbajnoki címét, az első és a második helyet, valamint a futam leggyorsabb körét is.

Ma az ezt a sikert hozó FerrariF2004 modellt egy egészen különleges konfigurációval ünnepeli az olasz gyártó a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiben. A Ferrari296GTB AssettoFiorano limitált szériás, mindössze 5 példányban elkészülő modelljeiben a történelem és az innováció ötvöződik, hogy a világ leghíresebb autógyára kifejezze tiszteletét a Ferrari egyik leglegendásabb nagydíj-autója előtt.

A Ferrari296GTB AssettoFiorano a múlt dicsőségének, a kortárs víziónak és a legmodernebb hajtáslánc-technológiának harmonikus és lendületes találkozása. Az F2004-es együléses autóhoz hasonlóan ez a középmotoros gép is a maranellói születésű csúcstechnológiát képviseli. A Ferrari Atelier autója nem pusztán elmeséli egy ikon történetét, hanem megfiatalítja azt. Ez egy óda a Ferrari kérlelhetetlen teljesítményre való törekvéséhez, és biztosítja, hogy a Scuderia Ferrari történetének e dicsőséges fejezetének öröksége tovább éljen.

Az öt autó közül az elsőt Budapesten mutatták be 2023 júliusában a Ferrari meghívott vendégei és Frédéric Vasseur, a Scuderia Ferrari csapatfőnökének jelenlétében. Figyelemre méltó párhuzam, hogy a Ferrari 19 évvel ezelőtti fölényes győzelme egybeesett azzal, hogy a Lippi család megnyitotta a Ferrari első márkakereskedését a magyar fővárosban.

Mind az öt Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Hungaroring Magyar Nagydíj limitált szériás autót elővételben eladták a magyar vásárlóknak.

A Ferrari Atelier által gyártott 296 GTB ugyanabban a piros-fehér árnyalatban pompázik, mint az F2004 F1-es autó.

Nézd meg videón az autót, itt!

Az autó orrán látható 1-es szám az akkori rajtszám másolata az eredeti betűtípussal, Bianco King fehér színben megjelenítve, pontosan úgy, mint az F2004-es autón szerepelt. Figyeljük meg a Rosso F1 azonos árnyalatát, egy háromrétegű metálvöröset, valamint a Bianco King részleteket az elején, a hátulján, a pilótafülke tetején és az alsó oldalfalakon!

A típus extra felszereltsége az is, hogy mindkét jelenlegi F1 pilóta aláírása megtalálható a teljesen szénszálas kiegészítőkből álló motortérben. Balra Charles Leclerc, jobbra Carlos Sainz kézjegye látható. Az erőforrás egyébiránt egy 2,9 literes, 120 fokos hengerszögű V6-os, két turbófeltöltővel és 663 lóerős teljesítménnyel, amelyhez hozzáadódik a 167 lóerős elektromotor ereje, így a hibrid rendszer összesen 830 ágaskodó olasz paripát hajt meg, ha erőre van szükség!

Ez az egyedülálló specifikáció technikailag is több, mint csupán különleges festés! A 296 GTB Assetto Fiorano a versenypályára lett konfigurálva, speciális, GT-versenyzésből származó Multimatic lengéscsillapítókkal és egy pályára optimalizált, nagy leszorítóerőt biztosító szénszálas első spoilerrel. A vezető- és az utasülésen Ferrari feliratú négypontos biztonsági öveket szereltek fel.

A Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano fejtámláira a Hungaroring körvonalát és a magyar zászlót hímezték

Az F2004-es modell előtt tisztelgő 296 GTB Assetto Fiorano, amely erőteljes emlékeztetője a Ferrari uralmának a Grand Prix-versenyzésben az évezred első éveiben, egyúttal egy jövőbe mutató szuperautó, amely nemcsak a Ferrari sportos örökségének lényegét, hanem a tudomány és a technológia abszolút élvonalát is magába foglalja, és egy lélekkel teli berlinettát hoz létre, amely átível az időn.

E sorok szerzőjének is kisgyermekkori álma egy Ferrari. Ha hozzájárulnál ehhez, vagy leginkább az oldal fenntartásához, akkor azt hálásan köszönöm! Bankkártyával itt, PayPal-on itt, átutalással ide: 18203370-10027866-10278662. Hogy mire használnám a támogatásod? Azt is megírtam, itt elolvashatod.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben