Horvátország horgászengedély Adria tenger

Több milliós bírságot is kaphatnak az Adrián nyaralók, ha szabálytalankodnak

by Kassay Tamás

Nyaralás közben sok családban, különösen a férfiak körében kedvelt kikapcsolódás a horgászat, ami a tengeren még különlegesebb és emlékezetesebb, mint idehaza a megszokott környezetben. Akár 7 millió forintos bírságot is kaphatnak az orvhorgászok, akik engedély nélkül hódolnak kedvtelésüknek. Engedélyt online is lehet kiváltani, mutatjuk a részleteket:

Ahogyan Magyarországon is szükség van horgászengedélyre, nincs ez másképp Horvátországban sem, de sokan nem tudják, hogyan váltsák ki, és úgy vannak vele, hogy egy nap csak belefér, mi baj történhet.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A Pecaverzum írt róla, hogy röpködnek a százezres halvédelmi bírságok a Balatonnál, de ez messze elmarad azoktól a büntetésektől, amiket azok a horgászok kaphatnak, akik Horvátországban, az Adria-tengeren szabálytalankodnak.

A Pecaverzum egy horvát lapot említ, amelynek cikke szerint 660 eurótól (körülbelül 243 ezer forinttól) 3980 euróig (mintegy 4,3 millió forintig) terjedő pénzbírsággal sújtják azokat a horgászokat, akik nem tesznek eleget fogási adatrögzítési kötelezettségüknek Horvátországban. 

Az orvhorgászokat, orvhalászokat pedig pedig akár 6630 euróra (megközelítőleg 7,2 millió forintra) is büntethetik, amennyiben jogi személyekről van szó, magánemberek olcsóbban is megúszhatják a kalandot.

Horgászengedély és horgász jegyárak 2023-ban az Adrián, Horvátországban

  • 1 napig érvényes: 7,96 euró (2900 forint)
  • 3 napig érvényes: 19,91 euró (7350 forint)
  • hetijegy: 39,82 euró (14 700 forint).

A horvátországi horgászengedélyeket online is ki lehet váltani, de a helyi horgászboltokban is segítenek a beszerzésben. 

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben