Izland látványosság videó

Elképesztően látványos videó készült Izlandon

by Kassay Tamás

Izland nem csak a természet iránt rajongók, vagy épp a fürdőzők kedvence, hanem a fotósoké is. Különleges domborzati viszonyai, természeti képződményei és fényviszonyai miatt egyszerre nagy kihívás, és remek helyszín arra, hogy varázslatos képek, illetve videók készülhessenek a szakavatott kezek segítségével. Bár sok jó anyagot láthattunk már, most sikerült minden korábbitól eltérő, igazán izgalmas formában megmutatni Izlandot és a szigetország egy gigantikus gátját.

A lélegzetelállító videó valójában egy reklámfilmnek készült, amelyben az új generációs Range Rover Sportról azt szerették volna kommunikálni, hogy minden elődjénél kiválóbban bírja a terepezést, ezért olyan kihívást találtak ki, amelyhez valódi, kőkemény offroad alkalmasságra van szükség. Elutaztak Izlandra, ahol felkeresték az ország legnagyobb vízerőművét. A kihívás, amelyben Jessica Hawkins, a legutóbbi James Bond-film autós kaszkadőre vállalta a sofőrködést, több részből állt: először végig hajtott azon a kanyonon, ahol egykoron a felduzzasztott folyó kanyargott. Aztán egy hosszú betonalagútban lavírozva felkapaszkodott a gát tömörített kövekből kialakított, 40 fokos szögben meredező oldalára.

A gát túlfolyóján, egy 294 méteres betoncsúszdán, amelynek alsó és felső pontja között 193 méter a szintkülönbség. Hogy még nehezebb legyen a feladat, a vizet is megindították – természetesen nem teljes erővel, mert a percenként alázúduló 750 tonnányi víz falevélként mosta volna el az autót, egyenesen le a 90 méteres szakadékba. 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben