Peking okos ágy olimpia smart bed

Peking okos ágyakkal és lebegő móddal fogadta az olimpikonokat

by Kassay Tamás

Pekingben úgy döntöttek, hogy luxus hightech okos ágyakkal fogadják az olimpikonokat, szemben Tokióval, ami az újrahasznosított kartonágyakról lett híres, amikről egy ideig az is elterjedt, hogy szándékosan azért készültek kartonpapírból, hogy ellensúlyozzák az olimpikonok híresen nagy libidóját. – emlékeztet a sztorira a Telex.

6000 intelligens, okos ágy a pekingi olimpiai faluban

Kína megadja a módját annak, hogy minden szempontból a világ élenjáró országának képét fesse, ugyanis Pekingben high-tech ágyakkal fogadták a sportolókat. A különleges, akár lebegő módot is nyújtani képes, elektronikus szabályozású ágyakról szerencsére számos videó került fel a netre, így mi is megismerhetjük ezeket virtuálisan.

Szeretettel vár az Utazás hírek csoport.

A felvételen láthatjuk, hogy a különféle, legalább 8 funkcióval felszerelt ágyat távirányítóval, vagy akár mobiltelefonnal is irányíthatja a vendég. A sportolók számára kifejezetten hasznos funkció a „súlytalanság”, amely csökkenti az izmokra és ízületekre nehezedő nyomást, ezáltal segíti a test teljes ellazulását, egyúttal gyorsítja a regenerációt.

A Reuters híre szerint a szervezők 20 sci-fi ágyat bocsátottak az újságírók rendelkezésére, hogy rövid – legfeljebb 1 órás – pihenő közben tesztelhessék azokat. Én azért kipróbálnám még ennyi időre is, csak ha tényleg nagyon jó, itthon folyton azt keresném, hogyan tudnék hasonló komfortú matracot beújítani a hálóba.

A pekingi téli olimpia február 4-én, pénteken kezdődött, a megnyitóról Facebook bejegyzésben is megemlékeztem. 2022-ben Magyarországot 14 sportoló képviseli, akik 5 sportágban állnak rajthoz.

A pekingi okos ágyakon 300 fős kutató-fejlesztő csapat dolgozott

A kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban található Csiacsiangban (Jiaxing) működő Keeson Technology Co Ltd., az intelligens elektromos ágyak és kapcsolódó termékek gyártója 6000 ágyat készített az idei olimpiára – írta a helyi sajtó.

Tang Guohai, a Keeson Technology elnöke szerint az intelligens ágyak garantálják majd a sportolók nyugodt alvását a kemény versenyek alatt. Hozzátette, hogy a környezetbarát, biztonságos és a kineziológiai elveknek megfelelő tervezés mindig is a Keeson Technology tervezési kódját vezérelte, és a vállalat egy mobiltelefonos alkalmazást is kifejlesztett, hogy a felhasználók jobban tudják irányítani az intelligens ágyakat.

Az egészséges alvásra szakosodott vállalatként a Keeson az elmúlt években a technológiai innovációra törekedett azáltal, hogy intelligens termékeiben alkalmazta a szenzortechnológiát, a big data-t és az IoT technológiát.

A Keeson vállalat jelenleg több mint 300 fős, az alapvető technológiákra összpontosító kutató- és fejlesztőcsapattal dolgozik, 419 szabadalmat jelentett be itthon és külföldön, amelyek többek között az elektromos ágyakra, a fiziológiai jelérzékelő érzékelőkre és a big data elemzésre vonatkoznak.

Ezenkívül a Keeson által gyártott intelligens ágyak bekerültek a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium, a Polgári Ügyek Minisztériuma és a Nemzeti Egészségügyi Bizottság által összeállított, az idősek számára Kínában készült termékek és szolgáltatások promóciós jegyzékébe is.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben