Pusztító jégeső és villámáradás Dubajban (videó)

by Kassay Tamás

Heves felhőszakadás és jégeső csapott le Dubaj és Abu Dhabi térségében február 12-re virradó éjszaka. Az utcákon sok helyen tengelyig állt a jeges víz és villámáradások alakultak ki a hirtelen lehulló jeges csapadék következtében.

Óriási károkat okozott a jégeső Dubajban

Frissítés: április 16-án újabb áradás öntötte el a térséget, az alábbi cikk egy februári esetről szólt eredetileg. A friss eseményekért kattints az új cikkre.

A Spabook Dubajban élő olvasója jelezte, hogy ítéletidő tombol a kedvelt arab üdülő-, avagy telelőhelyen, amely az év hűvösebb hónapjaiban kedvelt nyaralóhely a magyarok számára is.

A dubaji hatóságok reggel 6 órakor vészjelzést küldtek a mobiltelefonokra, hogy figyelmeztessék az embereket a várható heves viharra.

„Hozzám csak a szirénaszó jutott el, az üzenet nem” – mesélte olvasónk, akinek a telefonja kora reggel egy addig általa ismeretlen vészjelző hangot kezdett adni. A telefonján nem talált üzenetet, de mint utóbb kiderült, ez a központilag vezérelt, mobiltelefonokon keresztül működő rendszer jelzi azt, hogy veszély miatt zárt helyen javasolt tartózkodni.

Éjjel már villámok borították az Emirátusok égboltját, kora reggelre pedig komoly pusztításba csapott a vihar.

A jégeső rengeteg autót tört össze, a villámáradások gépkocsikat sodortak el, az utak sok helyen járhatatlanná váltak. Épületkárokról nem tudni, de feltételezhetően keletkeztek, hiszen a teniszlabda nagyságú jégdarabok könnyedén zúzzák össze többek között a redőnyöket is.

Abu Dhabiban a helyi rendőrség 80 km/h-ra csökkentette a sebességhatárt, amely megszokott intézkedés olyan esetekben, amikor a látási viszonyok rosszra fordulnak, például köd, vagy intenzív esőzések alkalmával. A videón látottak alapján egyértelmű, hogy az álló autók is lényegében rommá törtek, közlekedni ebben az időben nagyjából reménytelen lehetett.

A vihar után készült képek hasonlítanak egy háborús övezetben látottakhoz. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés. A helyzetet minden bizonnyal segítette az, hogy a vihar hajnali 5-kor kezdett igazán tombolni és aki csak tehette, reggel az otthonában maradt.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben