Az Emirates Guiness-rekordot állított fel, de nem a levegőben

by Kassay Tamás

Az Emirates Guiness rekordot állított fel azzal, hogy több száz munkatársa jógázott a dubaji sivatagban. A kihívás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a testi-lelki harmónia fontosságára. Az eseménynek magyar résztvevője is volt, aki már évek óta él és dolgozik a közel-keleti metropoliszban.

Emirates Guinness-rekord a sivatagban

Az Emirates munkatársai megdöntötték az együttes jógagyakorlás Guinness-rekordját – már ami a résztvevők nemzetiségének sokszínűségét illeti. A légitársaság 144 különböző országot képviselő munkatársa jógázott együtt a dubaji sivatagban a lenyugvó nap fényében. A korábbi rekordot tavaly állították fel New Yorkban, az ENSZ székháza előtt, 135 különböző nemzetiségű résztvevővel. A rendhagyó jógaóra elsődleges célja nem a korábbi világrekord megdöntése volt. A légitársaság szerette volna, ha a különböző országokból származó és a legkülönfélébb munkakörökben dolgozó munkatársai közös testi-lelki feltöltődéssel indítják az új évet.

A Guinness-rekordot jelentő eseményre a dubaji sivatagban található Al Lisaili Campben került sor

A lélekemelő hangulathoz a példaértékű összefogás is hozzájárult: a jógaórát az Emirates profi jógás munkatársai tartották, az aláfestő chill zenét jásztó DJ szerepét a dnata Travel Group csapatának egyik tagja vállalata el, de olyan is volt, aki nyelvdobon hívott elő meditációs hangokat. A vállalatcsoport fenntarthatósági törekvéseit követve, a résztvevők biológiailag lebomló parafából készült jógamatracokat és újrahasznosítható vizes palackokat kaptak, hogy ezzel is csökkentsék a rendezvény hulladéktermelését.

Az Emirates cégcsoport több mint 110 ezer embert foglalkoztat

A légitársaság alkalmazottai a világ számos országából érkeztek Dubajba. A vállalatcsoport sokszínűségét a kezdeményezésben résztvevő több száz munkatársuk szülőhazája is jól mutatja: olyan távoli országok is képviseltették magukat, mint Chile, Peru, Mexikó, Saint Kitts és Nevis, Honduras, Mongólia, Tonga, a Bahamák, de jelen volt természetesen Magyarország képviselője is.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben