Orfű Sellye kerékpárút

55 kilométer kerékpáros útvonalat avattak a Mecsekben

by Kassay Tamás

Több mint 400 millió forintos fejlesztési forrásból építették meg az új kerékpárutat és ezáltal építették ki a kerékpáros kapcsolatot Baranyában a horvát határszélen fekvő ormánsági Sellye és a Mecsek között.

A Baranya Vármegyei Fejlesztési Ügynökség NKft. vezette konzorcium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert 401 millió forintból 55 kilométernyi kerékpáros útvonalat alakítottak ki. A közlemény szerint a beruházás java részét közutakon, táblás kijelöléssel, forgalombiztonsági beavatkozások mellett valósították meg, de például Orfű és Kovácsszénája között természeti környezetben egy 1600 méter hosszú kerékpárút is épült.

A beruházás déli végpontja Kákics település, ahonnan Sellyét elérve kapcsolódhatnak a kerekezők a nemzetközi EuroVelo13 kerékpárúthoz, illetve a Ős-Dráva kerékpárúthoz, míg északi végpontján, Magyarszéknél pedig a Komló-Sikonda kerékpárút érhető el.

Az új kerékpárút Orfűn is áthalad, ahonnan egy másik kerékpárúton Pécsig is el lehet tekerni. A turizmusfejlesztési céllal megvalósított beruházás keretében a kerékpárút nyomvonala mentén, a turisztikai célpontoknál kerékpároktárolókat is építettek.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben