Ausztriába utazók figyelem, váratlan fordulat az osztrák határon

by Kassay Tamás

Valójában nagyon is régóta várt fordulat történt, de egészen a péntek esti meglepő bejelentésig szinte lehetetlennek tűnt, hogy Ausztria engedjen az eddigi szigorból, ami azt jelentette, hogy a Sputnik vakcinával oltottak számára hivatalosan nem lehetett tesztelés nélkül belépni a szomszédos alpesi országba. Az ingázók persze tökélyre fejlesztették már a jövés-menést, de én ezen az oldalon csak a hivatalos verziót közölhetem.

Május 16-tól Ausztria minden beutazási szabályt eltörölt.

Hétfőtől végre nincs már szükség az úgynevezett 3G-igazolásra az Ausztriába való belépéshez. Mától tehát a világ bármely országából korlátozás nélkül lehet belépni Ausztriába – áll az Egészségügyi Minisztérium rendeletében.

Továbbra is figyelik az illetékesek a járványhelyzet alakulását a világban és azzal, hogy a vírusvariáns-területekre vonatkozó szabályokt továbbra is érvényben tartják, könnyedén el tudnak rendelni korlátozásokat egyes országokkal szemben, amennyiben azokban veszélyes szintre romlik a helyzet. Jelenleg egyetlen ország sem szerepel a vírusvariáns-területek listáján.

Jogi eseteket feldolgozó cikksorozatunk legújabb része: Csaló szállások – mit tegyünk, ha becsaptak?
Ebben a cikkünkben pedig bemutatjuk a világ legkisebb hotelét.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben