utazasra befizetett összeg visszaigénylése

Az utazásra befizetett teljes összeg visszajár

by admin

A külföldi országok pirosra színezése, és utazásra nem javasolt térségbe sorolása jogi következménnyel is járt, ami az utazási irodák számára komoly kihívásokat jelent.

A külügyminiszter úr ma délutáni élő videós bejelentkezésben tette egyértelművé a helyzetet, idézem:

Akik befizettek utazásra, azok elállhatnak az utazási szerződésüktől és jogukban áll a teljes befizetett összeget visszaigényelni.
(a lenti videón 3:50-től az ominózus rész)

FONTOS: ez azokra az esetekre érvényes, amikor valaki utazási csomagra kötött szerződést, tipikusan utazási irodával. Amennyiben privátban volt egy szállásfoglalásod valamerre, arra ez nem érvényes, hiszen utazni nem tilos, csak komoly korlátozásokhoz kötött. Tehát, egy külföldi szállásadótól nem várható el, hogy visszaadja a szállásodra befizetett összeget, vagy, ha még nem fizetted be, de „vissza nem térítendő” szállást foglaltál, akkor az esedékesség napján rá fogja terhelni a kártyádra. Joggal. Ennek ellenére érdemes e-mailben egyezkedni velük, a normálisabbak rugalmasan kezelik a helyzetet és igyekeznek elfogadható megoldást találni!

Utazási korlátozások

Utazási korlátozások

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. szeptember 1., kedd

Említésre méltó még az a rész, amelyben kifejtette, hogy a külföldön maradt magyar állampolgárok továbbra is igénybe vehetik a konzuli szolgálat segítségét. Minden mást korábban leközöltem már:

Mi mindent jelent még az, ha utazásra nem ajánlott (vörös) országba utazol? Megírtam itt. Arról pedig, hogy milyen szabályok léptek életbe szeptember 1-től, emitt tájékozódhatsz teljes körűen.

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, wellness eseményekről értesülhetsz a csoportunkban.

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben