Balatonfüreden új szálloda épül

by Polisor Bettina

Majdnem napra pontosan két éve számoltunk be róla, hogy Balatonfüred önkormányzata pályázatot írt ki a Balatonfüred Kemping turisztikai fejlesztésének 1. ütemére, amelynek keretében konferenciaterem épült a népszerű balatoni üdülőhelyen. Ehhez a fejlesztéshez kapcsolódóan Balatonfüred Város Önkormányzata nyílt eljárásban szeptember 27-i határidővel ismét pályázatot írt ki szálloda tervezésére és kivitelezésére.

A projekt a Kisfaludy2030 konstrukción belül, a „Konferenciaszálloda építése Balatonfüreden” tárgyú pályázat keretében valósul meg

A pályázat tárgya a 2023 nyarán átadásra kerülő Konferencia Központot kiszolgáló 50 szobás, 4 csillag superior besorolású, széles szolgáltatási körrel rendelkező szálloda fejlesztése. A hamarosan átadásra kerülő Konferencia Központ által kialakult igények miatt szálláshelyfejlesztés vált szükségessé, mely szakmai tartalmának kialakítása szoros együttműködés alapján került meghatározásra a megvalósuló Konferencia Központtal.

A szállodában az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra:

  • 50 db erkélyes szállodai szoba, 20-23 m2 szoba mérettel
  • 1 db akadálymentes szoba kialakítása
  • a szállóvendégeket kiszolgáló étterem-bár
  • 2 db összenyitható meeting room
  • spa-fitness

Az új épület a Konferencia Központ előtt kialakított, burkolt, multifunkcionális tér déli oldalán helyezkedik el. A két épület szerves együttműködését az őket összekötő fedett-nyitott tető biztosítja.

A szálloda pince, földszint, két emelet és tetőszintből áll. A pinceszinten konyhai, gazdasági helyiségek, mosoda, öltözők, étkező, iroda, raktárak és gépészeti helyiségek kapnak helyet. Az épületben 1 gazdasági lift és 2 személylift lesz.

A turizmus világának megbízható híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A 100 férőhelyes éttermet nem csak a szálloda vendégei használhatják majd

A földszinti lobby, a szálloda fogadótere passzázsként és információs pontként is szolgál. A szálloda Huray utcai oldalán a lobby-ból nyílóan kap helyet a – nemcsak szállóvendégek számára nyitva álló – 100 férőhelyes étterem, amely utcai tájolású terasszal rendelkezik.

A lobby, lobby bár és étterem szeparálható, de egy nagy átlátható térként kerül kialakításra. A vendéglátóhelyet a földszinti konyha szolgálja ki, melynek gazdasági megközelítése elsősorban a déli telekhatár mentén kialakított gazdasági úton biztosított. A lobby nyugati oldalán elhelyezett cardio fitnesz és a hozzá kapcsolódó wellness sarok csak a szállóvendégek számára lesz elérhető, melyhez szintén kapcsolódik egy terasz.

Az összesen 50 db kétágyas standard szoba az I. és II. emeleten helyezkedik el, és több, mint 50%- ban a Balatonra tájolt. Az északi szobákban a térérzetet és a kilátást az ülőmagasságban tervezett, padként használható üvegdobozok növelik majd.

A nyertes pályázó feladata lesz az engedélyezési tervdokumentáció elkészítése, az előzetes régészeti dokumentáció készíttetése, valamint a szükséges jogszabályokban előírt engedélyek, hozzájárulások, és nyilatkozatok beszerzése, valamint a kiviteli tervdokumentáció elkészítése – az Ajánlatkérő utasításának és a Közbeszerzési Dokumentumok tartalmának megfelelően.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben