Napfényfürdő Aquapolis Szeged birka

Birkák vették át a kertészek munkáját egy szegedi fürdőben – VIDEÓVAL

by Waterfan

Biokertész birkák bégetve legelnek a szegedi Napfényfürdő Aquapolis udvarán, láthatóan élvezik a feladatot.

A fürdő vezetője az RTL Klub Híradónak nem akart nyilatkozni, de a tudósításból annyit megtudhatunk, hogy a haszonállatok azért kerültek a fürdő udvarára, mert a kertészeti feladatokért felelős cég is nehéz helyzetbe került a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben. Ideiglenesen pedig az a megoldás született, hogy a birka csorda legeli a füvet a fűnyírókés helyett.

A videón megtekinthető riportban név és arc nélkül megszólal a fürdő egyik dolgozója és aggodalmát fejezi ki, hogy az állatok ürüléke miatt mennyire lehet majd higiénikusan kitakarítani az udvart az újranyitás előtt, de azt azért hozzátehetjük, hogy nem akkora nagy a gond, mert a 19. században konkrétan gyógyszert készítettek belőle, a mai napig pedig természetes trágyaként használjuk. Tehát, fertőzésveszély nem lesz, ellenben a szokottnál zöldebb és dúsabb növényzetre jó eséllyel számíthatunk, ha az égiek is úgy akarják és megküldenek bennünket némi csapadékkal, mert eső az már jó ideje nem hullott mifelénk.

A video több böngészőben sem indul el, ezért közvetlenül linkelem csak, de ide kattintva 100%, hogy meg fog nyílni.

Minden híroldal csak ennyit közöl a történetről, itt a Spabook-on viszont sokkal többről van szó általában, mint a hangzatos címek. Szóval, nézzük meg, hogy milyen is ez a fürdő, ha már bekerült a köztudatba!Felülnézetből látszik, hogy nem kicsi területet kell rendben tartani, erre pedig a bio megoldás vélhetően egész jó lesz addig, amíg a kertészek újra szerszámot nem ragadhatnak.

Napfényfürdő Aquapolis bemutatása

Van nekik egy jópofa virtuális séta honlapjuk is, ki lehet választani, hogy nappal / éjszaka szeretnénk-e bejárni a helyet, és lehet közben szintet is váltani, valamint kis térképen tudtok ugrálni néhány méterrel arrébb, vagy akár a tér ellenkező oldalára is.

A Napfényfürdő Aquapolis fürdő legattraktívabb elemei a lifttel megközelíthető, 10 emeletes háznak megfelelő, 30 méter magas toronyból induló 223 és 272 m hosszú, zárt óriáscsúszdák. A fürdőben található 13 csúszda összesen 1000 méter hosszan kanyarogtatja meg a csúszkálni vágyó kalandkedvelőket. A csúszdatorony tetejéről 360°-os panoráma tárul a vendégek elé.Van kültéri wellness medence, sodrófolyosók, pezsgőágyak, zuhatagok, amit kicsiktől a nagyokig mindenki nagyon élvez.

A fürdő területén belül kialakítottak egy kifejezetten zajmentes relaxációs zónát, ami csendes wellness néven fut. A csendes wellness szolgáltatásai: élmény-, és pezsgőmedencék, finn szauna, infraszauna, aromakabin,  római gőzkabin, sókamra, kültéri rönkszauna és természetesen kérhetők masszázskezelések is.

A gyógyászati szárnyban szakorvosok fogadják a reumatológiai, fizikoterápiás, vagy rehabilitációs rendelésre érkező vendégeket. Természetesen igénybe vehetők az OEP által is támogatott balneológiai kezelések is. A létesítmény része egy nappali kórház is, ahol 14 db kétágyas szobában pihenhetnek és gyógyulhatnak az érintettek.

A fürdőkomplexum részét képezi Szeged legnépszerűbb strandja, ami a nyári időszakban szép, parkosított környezetben várja a hűsölni vágyókat. A strand területén, uszoda, élménymedence, tanmedence és gyermekpancsolók találhatók.

A fürdő házirendjének egyik kiemelt pontja megtekinthető a weboldalukon is, az vicces módon egyébként így szól:

„A Napfényfürdő Aquapolis területére állatot behozni/ beengedni szigorúan TILOS!”

Jártál már itt? Jó hely? Szerinted jó ötlet állatokkal / gépekkel helyettesíteni az embert? Mondd el itt!

Jó utat, sok élményt – ha majd a járvány elmúltával útnak indulsz!
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben