Miskolc Borsod látnivalók

Borsod megye mint ajánlott belföldi úti cél – interjú

by Waterfan

Borsod látnivalókban bővelkedő megyéje hány embernek jut eszébe és milyen sorrendben – ha utazásról, üdülésről van szó? Terítéken egy alulreprezentált terület, teljes becsületes nevén: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ami olyan helyeket rejt és olyan látnivalókat kínál a látogatóknak, mint:

Aggtelek, Lillafüred, Hámor, Miskolctapolca, Tokaj, Szerencs, Bánkút, Szentlélek, csupán néhány csodaszép név ízelítőül.

Borsod látnivalói a Manna FM utazási magazinjában

Kattintásra elindul a rádióműsor felvételről. Nincs reklám benne meg zene, csak az interjú érdemi része.

Borsod megye látnivalók – a kedvenceim

Borsod-Abaúj-Zemplén megye nem csak a természetben nagyágyú, hanem a kultúra hazája is, gondoljunk csak olyan nemzetközi hírűvé emelkedett eseményekre, mint a Miskolci Cinefest Filmfesztivál, vagy a Bartók Plusz Operafesztivál, ezek mellett pedig elismert program minden évben a Kocsonyafesztivál, Sörfesztivál is.

Szerencsen augusztus végén szokták megrendezni az immáron több éves múltra visszatekintő Országos Csokoládé Fesztivált.
Encsen várja a gasztronómia szerelmeseit az ország egyik legjobbjaként számon tartott Anyukám mondta étterem.
Edelényben pedig a L’Huillier–Coburg-kastély mesésen felújított épületét nézhetjük meg. Ide is jutott remek étterem, Templomkerti Kisvendéglő néven fut, nagyon ajánlom a gyümölcslevesüket kipróbálásra!

Fürdőzési lehetőségekben is bővelkedik a környék, elég, ha a világkuriózum Barlangfürdőre, vagy a Miskolctapolcai Strandra gondolunk, de emellett remek termálfürdővel büszkélkedhet Tiszaújváros is. Mindenképpen ajánlom ezt is egy fél napos csobbanásra! Megemlítem még az „illatos” vizéről híres Mezőkövesd városát és Bogács strandját is.

Miskolctapolca Barlangfürdő látnivalói

A Bükk az év bármely hónapjában kellemes kirándulóhely, a Diósgyőri vár remek családi programhelyszín, a Lovagi Tornák Tere remek koncert helyszín, Miskolc belvárosa, az Avasi pincesor, vagy éppen a Deszkatemplom mind-mind olyan látnivalók, amik a legjobb helyek közé emelik ezt a területet. Ha elvetődsz Miskolcra, akkor mindenképpen javaslom, hogy keresd fel a helyi palacsintázót, illetve kóstolj egy szelet újhullámos pizzát a Világbékében.

Külön kiemelem, hogy Aggteleken gyógybarlang nyílik, készítettem is ennek kapcsán interjút! De nem kevésbé szép az Anna-barlang vagy a Szent István-barlang sem.

Hiszem azt, hogy eljön az a nap, amikor Miskolc és környéke, Borsod megye úgy ahogy van, egy kis mini Svájc lesz Magyarországon belül.

Minden alapja, értéke megvan hozzá, de fontos lenne, hogy a saját lakói megbecsüljék, hiszen mindig a hely lakói egyben a hely legjobb reklámarcai is. Sajnos sok megoldatlan társadalmi probléma van, és a végtelenül inkorrekt munkaerőpiaci erőviszonyok miatt tökéletesen megértem, ha sok ember nem annyira tud őszintén mosolyogni az országnak ezen a területén. Bízom abban, hogy ez meg fog tudni változni, de ebben segítenünk kell.

Lillafüred Borsod látnivalók

A magam részéről azzal, tudok hozzájárulni a fejlődéshez, hogy rendszeresen elmondom, mi minden van ott, valamint minden évben el is utazom oda néhány napra és ott költök a helyi vendéglátóknál, egyéb szolgáltatóknál, amiért természetesen el is várom a szolgáltatás megfelelő szintjét.

Ha valahol nem vagyok elégedett, azonnal jelzem, nem azért, hogy kötekedjek, hanem azért, mert lényegében edukációra is szükség van. A vállalkozóknak pontosan tudniuk kell, hogy vannak elvárások – természetesen ez az ország és a világ minden területére egyaránt érvényes.

Neked mi a kedvenc helyed, van valami, amit kihagytam? Írd meg és ajánld másoknak, hátha ellátogatnak oda a jövőben!

Utazós, wellness, fürdős témákról beszélgetünk ebben a csoportban, illetve szállásmarketing, vendégélmény tanácsadás és egyéb szakmai témákban megtalálható vagyok a LinkedIn-en.

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben