Brexit útlevél Anglia személyi igazolvány Nagy-Britannia

Brexit: hamarosan csak útlevél felmutatásával utazhatunk Angliába, személyi igazolvánnyal nem

by Kassay Tamás

Az Egyesült Királyság határán 2021. október 1-től az európai uniós személyazonosító igazolványokat nem fogadják el, ettől az időponttól kezdve minden, az Egyesült Királyságba utazó európai uniós állampolgárnak útlevélre lesz szüksége az országhatár átlépéséhez, sőt az oda tartó repülőkre való felszálláshoz is – néhány kivételtől eltekintve.

Útlevél kell október 1-től az Egyesült Királyság határain

A Brexit (Európai Unióból való kilépés) nyomán szükségessé váló intézkedés alól kivételt képeznek az Egyesült Királyságban letelepedett, vagy letelepedés előtti státusszal rendelkező európai uniós állampolgárok, ők 2025-ig használhatják személyi igazolványukat a beutazáshoz. A belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkező utasok már az Egyesült Királyságba tartó járatokra való felszálláshoz sem kapnak engedélyt – figyelmeztette utasait a Wizz Air, amely az utóbbi időben nem először mutat a társadalmi felelősségvállalás irányába mutató jeleket azzal, hogy különböző fontos, de könnyen elfeledhető utazási információkra hívja fel a nagyközönség figyelmét.

A Wizz Air javasolja és érdemes megfogadnunk, hogy az utazni vágyók útra kelés előtt mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 6 hónapig érvényes) úti okmányaikat. Lejárt okmánnyal a légitársaságok megtagadják a beszállást.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben