budapesti tavaszi fesztivál 2024

Programajánló: tavaszi fesztiválok Budapesten

by Kassay Tamás

Az április 29-én induló Budapesti Tavaszi Fesztivál és a május 1-jén kezdődő Helló Európa Fesztivál számos programja a főváros nemrég megnyitott, hamarosan pedig teljesen megújuló közösségi terén: a Városháza udvarán valósul meg. Újdonság, hogy már SZÉP Kártyával is megvásárolhatók a belépők a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira.

Budapest 150. születésnapján, 2023. november 17-én vehették először birtokba a budapestiek a Városháza udvarát. A háromnapos születésnapi buli alkalmából rengeteg izgalmas program költözött az udvarra és a Merlin épületébe. Akkor nyílt meg a Városháza Passzázs is, amely hónapokig szabad átjárást jelentett a fővárosiaknak a Városháza utca és a Károly körút között. Ez az átjáró nemrég bezárt egy rövid időre, de csak azért, hogy idén tavasszal teljesen megújulva nyithassa meg ismét kapuját.

A 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai a Városháza udvarán és a Merlin Színházban lesznek.

Május 3-tól az 5 alkalmas Klubfesztivál a Városházán című program repít minket vissza a kilencvenes évek Budapestjének kulturális életébe. A Szub/Verzió dokumentumfilmfesztivál filmjeit is az udvaron tekinthetik meg az érdeklődök. Több performansznak, mint a Fenntartható divatőrületek, a Bunker Cabaret vagy a Szeánsz (Necromancy) pedig a 2023 novemberében újranyitott Merlin ad otthon.

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal párhuzamosan, május 1-jén indul aHelló Európa Fesztivál. Magyarország húsz éve csatlakozott az Európai Unióhoz, az ötnapos esemény ezt a kerek évfordulót ünnepli. Már a nyitókoncerten (20 év, 20 sláger) is a Városháza udvarán bulizhatnak az érdeklődők.

Május 17-től egész nyárra megnyílik a Városháza pop-up park.

Az új közösségi tér izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér majd igazi elvonulást a város zajától Budapest központjában.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben