Budapesti fürdők belépő Palatinus

Mégis lesz helyszíni jegyvásárlás a budapesti strandokon

by admin

A budapesti fürdők online jegyvásárlás mellett a helyszínen is biztosítják a belépő vásárlási lehetőséget, jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A BGYH 2020. május 21-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy kizárólag online lehet megvásárolni belépőket a korlátozott befogadóképesség és az érintésmentes bejutás érdekében.

Az utóbbi napokban a fürdővállalathoz beérkezett észrevételek alapján a BGYH az ígéretéhez híven felülbírálta a korábbi döntését és bejelentette, hogy a 2020. május 30-án, illetve június 15-én újranyitó strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani.

Budapesti fürdők belépő jegypénztár Palatinus
Általában saját képekkel dolgozom. Mázli, hogy lőttem egy ilyent is legutóbb!

A döntéshez hozzájárult az is, hogy a BGYH Zrt. tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a strandfürdők egyidejű befogadóképességével kapcsolatban. A facebook-on közöltek alapján:

  • A strandok korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek, az új irányelv azonban megengedőbb, ennek alapján az egységek hatályos üzemeltetési szabályzatban foglalt befogadóképességének 50%-a az irányadó.
  • Továbbra is biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet.

Mindezek ellenére a látogatóknak továbbra is az online jegyvásárlást ajánlják és én is azt javaslom, mivel ezzel garantált a fürdőbe való bejutás. Abban nem változott a helyzet, hogy amennyiben az egyik strand eléri a maximális befogadóképességét, akkor több vendéget nem tudnak addig beengedni, ameddig néhányan nem távoznak.

Az online vásárolt jeggyel érkező fürdővendégek részére a strandok mindenképpen fenntartják a helyeket.

Azért is célszerű online megváltani a strandbelépőt, mert vitán felül ez az egyik legbiztonságosabb készpénzmentes fizetési mód.

Az online jegyeket reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra.


A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is preferált a bankkártyás fizetés, a fürdő területén pedig továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetésre van lehetőség, ahogyan azt a korábbi években már megszokhattuk.

Fürdős és utazós információkkal, saját történetekkel rendeszeresen jelentkezem, ha szeretnél ezekről értesülni, akkor várunk a wellness csoportban.

Kellemes strandolást,
Mr Spabook
forrás: BGYH bejegyzése
képek: saját

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben