Misztikus hangulatot árasztanak a budapesti fürdők

by Waterfan

Mr Spabook fürdőbe indult, de a helyzetre tekintettel nyilván csak képzeletben. Milyen arcukat mutatják a budapesti fürdők a lezárás idején egy hétvégi kora este? Megnéztem, megmutatom.

A Gellért fürdő a kijárási tilalom idején

Mesebeli nyugalmat áraszt a Gellért fürdő magányos épülete a napnyugta utáni főműsoridős órában. Máskor ilyenkor még vígan izzadunk a szaunában itt, de ma csak a szellemek és néhány madár közlekedik a susogó falevelek és a fák ölelő karjai között a most is gőzölgő medence körül, amelyet misztikum leng körbe.

Gellért fürdő kijárási tilalom este

Néhány napja írtam már a Gellértről, hogy milyen is, amikor élmény ott lenni. Látványos a kontraszt, az egyszer biztos!

Néhány lépéssel arrébb ott a Rudas fürdő, nézzük, mi a helyzet vele! Vajon van víz a medencékben, vagy leeresztették? Irány hát, pár perc séta csupán a rakparton!

A Rudas fürdő a lezárások alatt

A Rudas fürdő mindig telt házas épülete szomorúan bár, de büszkén néz Pestre a Nagy Dunán keresztül és élére vasalt ingben, rendbe szedetten várja, hogy megcsörrenjen a telefon és ismét nyithassa medencéit.

Szépen ki van takarítva, minden a helyén, még a víz is. Mármint a medencében, ahogy azt kell. Már csak mi hiányzunk innen. Is.

Így vagyunk ma, mi itt Budapesten. Tele hittel, hogy ami élmény volt, az nem csak szép lesz, hanem hamarosan újra élő is. Velünk együtt. Reméljük, mielőbb találkozhatunk egy következő fürdőtúra alkalmával.

Szeretettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Érdekelnek az utazós hírek és némi háttér az utazós élmények mellett? Csatlakozz gyógyfürdős csoportunkhoz, ahol fürdős hírek és élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben