Turisztikai innovációkat díjazott a CheckINN Revitalizátor ötletpályázat

by Polisor Bettina

Másodjára hirdették ki a CheckINN Revitalizátor ötletpályázat eredményét, amelyen főiskolai és egyetemi hallgatók csapatainak legjobb turisztikai innovációit díjazták – közölték a kiírás szervezői csütörtökön az MTI-vel. 

A CheckINN Revitalizátor pályázaton 3 millió forintos ösztöndíj és mentorálás a nyertesek jutalma

A fődíjat az INDOOHÁZ nyerte, a csapat a funkció nélkül maradt vasúti víztározókban turistaszállókat alakítana ki. A második helyet az A KVÁRium csapata szerezte meg a Népszigeti Hajógyár újrahasznosítási tervével, amely ökoturisztikai központot és rendezvényhelyszíneket hozna létre a területen. A győztesek 3-3 millió forint ösztöndíjat kapnak, illetve a döntőbe jutottakkal együtt mentorálási lehetőséghez jutnak a CheckINN eseményein, ahol turisztikai és építészeti szakértőkkel vitathatják meg az ötleteiket és azok megvalósítását.

A fiatal versenyzők ötletei rozsdaövezeti területeket töltenek meg élettel, ezzel több évtizedes problémákat oldanak meg. A szervezők hangsúlyozták, hogy az egykori elhagyatott gyárak és ipari létesítmények revitalizációja nagyon fontos a fenntartható városfejlődés szempontjából, az új funkciókkal együtt pedig az ott élők életminősége is javul. 

CheckINN revtitalizátor ötletpályázat díjazottak
A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

A CheckINN Revitalizátor pályázat a turisztikai kínálat és a környezettudatos idegenforgalom fejlődését segíti

A szervezők a pályázatok alapján úgy vélik, hogy a legfiatalabb nemzedék képes megoldani a 21. század legfontosabb kihívásait, hiszen az ötleteik egyediek és innovatívak. A verseny bebizonyította azt is, milyen izgalmas projektek születhetnek csapatmunkával, közös gondolkodással, intézmények és szakterületek együttműködésével.

Ahogy a pályázat honlapján is olvasható, a májusban megjelent pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által létrehozott CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment szervezte meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) szakmai támogatásával. A kiírás tavaly jelent meg először, az idei felhívásra pedig 11 egyetem csaknem 30 csapata jelentkezett. A jelentkezők ágazatokon átívelő gondolkodásmóddal, szakmai ismereteik elmélyítésével föllendíthetik a jobb sorsa érdemes területeket, ötleteik idegenforgalmi, építészeti és design szempontból egyaránt hasznosulhatnak.

A turizmus világának alapos és minőségi híreiért iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz csoportunkhoz!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben