Európa legjobb úti céljai 30. World Travel Awards Gála Batumi

Ezek lettek Európa legjobb úti céljai, szálláshelyei és turisztikai szolgáltatói a 30. World Travel Awards gálán: Portugália tarolt

by Kassay Tamás

A turizmus legjobbjai 2023-ban a World Travel Awards 30. évfordulója alkalmából egy háromnapos, látványos eseményre gyűltek össze a legjobb négyévszakos úti cél díját elnyerű georgia-i Batumi tengerparti városában.

A 30. World Travel Awards (WTA) Europe 2023 gálán díjazták a turizmus európai legjobbjait

Portugália tarolt, ugyanis amellett, hogy elnyerte az „Európa vezető úti célja” díjat, az ország egyik csodaszép szigete, Madeira is felkerült a győztesek dobogójára, miután elnyerte az „Európa legjobb szigete” címet, Lisszabon új földrengésközpontja, a Quake pedig „Európa vezető új turisztikai látványossága” díjban részesült.

Spanyolország adrenalin fővárosa, Huesca La Magia elnyerte az „Európa vezető kalandturisztikai célpontja” címet, amivel az aragóniai város Európa élvonalába került.

A vendéglátás területén az isztambuli Çırağan Palace Kempinski lett „Európa vezető szállodája„, míg a szardíniai Forte Village lett „Európa vezető üdülőhelye„. A dublini Convention Centre lett „Európa vezető konferencia- és rendezvényközpontja„. A márkagyőztesek között volt a spanyol Kaizen Hoteles, amely elnyerte az „Európa vezető független szállodacsoportja” címet.

Az újonc kategóriákban az örmény Seven Visions Hotel, The Dvin nyerte el az „Európa vezető új szállodája” címet, míg a görög Domes Noruz Kassandra lett „Európa vezető új üdülőhelye„,

A légiközlekedési ágazatban az Air France lett „Európa vezető légitársasága„, míg a zürichi repülőteret „Európa vezető repülőterének” választották. A Lufthansa lett „Európa vezető légitársasága – business osztály„, a Virgin Atlantic pedig „Európa vezető légitársasága – turistaosztály” kategóriákban. Az „Európa vezető légitársasági társalgója” a Brussels Airlines és a Lexus @ Brussels Airport THE LOFT-ja lett.

Magyar érdekeltség a desztinációk között sajnos nem volt, viszont a magyar hátterű Wizz Air-t díjazták, amelyről másik cikkünkben nemrég számoltunk be:

Batumi tökéletes házigazdája volt a World Travel Awards 2023-as gálájának.

Batumi saját jogon is címlapokra került úti célként, mivel az egyedülálló örökség és kultúra keveréke olyan úttörő jövőképhez kapcsolódik, amelyet ambiciózus beruházási tervek, valamint a környezetvédelem, a feltörekvő technológiák és az innováció együttese támaszt alá.

„Megtiszteltetés volt a 30. évfordulós ünnepségünknek otthont adni Batumiban egy olyan történelmi eseményen, amely mindenki emlékezetében megmarad. A világ turizmusának egyik feltörekvő csillaga, ez a figyelemre méltó város főszerepet játszott abban, hogy vendégül látta az iparágunk alakjait. Győzteseink a turisztikai kiválóság kiemelkedő példáit képviselik, és gratulálok mindegyiküknek, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a kollektív mércét még magasabbra emeljük”.

– mondta Graham Cooke, a WTA alapítója.

Az Ajarai Autonóm Köztársaság fővárosa, Batumi irigylésre méltó, egész évszakos éghajlatot élvez a Fekete-tenger partján, a hihetetlen hófödte Ajara-hegység hátterében.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a grúziai Batumi adhatott otthont a 30. World Travel Awards Europe gálaestjének. Megtiszteltetés számunkra, hogy a világ minden tájáról érkező turisztikai vezetőket köszönthettünk. Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehettünk Önökkel, hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy együtt építhetjük turisztikai iparunk nagyobb jövőjét, és örülünk, hogy megoszthattuk Önökkel a grúz vendéglátás legjavát.””

– mondta Tornike Rijvadze, az Ajarai Autonóm Köztársaság kormányának elnöke.

A győztesek teljes listája a WTA hivatalos honlapján található.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben