Bringás vonat indul a Fertő-tónál

by Polisor Bettina

A GYSEV Zrt. időszakosan, turisztikai céllal új járatokat indított Sopron és Neusiedl am See között, mégpedig azért, hogy a turisták a leginkább környezetbarát módon tudják felfedezni a 2001 óta UNESCO világörökségi címet viselő Fertő-táj nevezetességeit és településeit.

Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV Zrt. Sopron és Neusiedl am See között

A „Fertő-táj vonatok” 2024 április 13. és augusztus 25. között, és kizárólag hétvégente közlekednek Sopron és Neusiedl am See között. Mindkét településről naponta 2-2 vonat indul, az első vonat április 13-án 9.08-kor gördült ki Sopron vasútállomásáról. A menetrendet csatlakozási lehetőséget biztosít a Fertő-táj vonatokra a Győr, illetve a Szombathely felől érkező turistáknak is.

Kerékpárszállításra is van lehetőség a Fertő-táj vonatokon

A Fertő-táj vonat életre hívásának további célja, hogy fellendítsék a Fertő-tó körüli, magyar és osztrák területen futó kerékpárutak forgalmát, ezért a komfortos, klimatizált és alacsonypadlós vonatok kerékpárszállításra is alkalmasak.

A Fertő-táj vonatokra egy útra, 24 órára vagy 48 órára szóló jegyek válthatók, melyeknek az ára (kedvezményektől és jegytípustól függően) 2 és 8 euró között alakul, jegyvásárlására pedig bármely GYSEV jegypénztárban, a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban, online és applikációban(MÁV App), a GYSEV belföldi vonatokon (amennyiben a felszállási helyen jegypénztár nem elérhető), valamint a Fertő-táj vonatok fedélzetén a jegyvizsgálónál van lehetőség.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!


Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben