Franciaország tengerpart szabályok

Fürdeni szabad, napozni tilos – online tengerpart foglalás Franciaországban

by admin

A strandolás szabályai érdekes kísérleti irányt vettek Franciaországban. Van online beach foglalás, tiltott napozás, de valahol mégis engedélyezik. Összeszedtem a jelen állapotot.

A strandolás új szabályai akár szórakoztatók is lehetnének ha a tragikomédia nem lenne egy véresen komoly műfaj, ami napjainkban átvette a szerepet az életünkben a romantikus drámától. Ahány ország, annyi szabály, de van közöttük is egy nagyon érdekes: a franciák kétféle módszerrel próbálkoznak, amik látszólag ellentmondanak egymásnak, aztán meglátjuk, melyik válik majd be jobban.

Fürdeni lehet, napozni és ücsörögni tilos

A Franciaországot zöld és vörös zónákra osztották, ahol alacsonyabb a fertőzésveszély, ott a zöld jelölés van érvényben.

Ezeken a zöld országrészekben a múlt hétvégén strandok százai nyitottak újra a tengerpartok mentén futók, úszók és horgászok számára, de a társadalmi távolságtartási intézkedések jegyében ezeken a strandokon betiltották a napozást meg a pikniket. Nem teljesen értem, hogy horgászni lehet, akkor piknikezni miért nem, de ez maradjon költői – avagy írói kérdés.

Valószínűleg hozzám hasonlóan értetlenkedett a megfelelő döntéshozó az ország déli, mediterrán részén, Montpellier közelében fekvő, La Grande-Motte városában. Ott ugyanis úgy határoztak, hogy napozni igenis szabad, de természetesen nem akárhogy és az idén több kell annál, mint hogy valaki felkeni magára az 50 faktoros naptejet.

Tengerpart foglalás online

La Grande-Motte egyik strandján kísérleti jelleggel bevezették az online foglalási lehetőséget, azaz felosztották a part menti területet és foglalhatóvá tették azt. Pontosan úgy, mint egy étteremben az asztalfoglalás, ez is előre történik, annyi különbséggel, hogy csak interneten keresztül, a telefon az felejtős.

Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően a szerencsés napimádók újra élvezhetik a strandolás élményét. 66 darab kijelölt napozóterület van, ezeket kötelek és fadarabok segítségével jelölik és választják el egymástól. A piknikezés itt is tilos, függetlenül a foglalástól. Ha valaki tudja, hogy mi lehet ennek az oka, legyen kedves és írja meg.

Naponta két időpont választható, délelőtt 9-től 12:30-ig, illetve 14-től 17:30-ig, legfeljebb 6 fő számára.

Természetesen az első napi helyek percek alatt beteltek.

Fürdős, utazós információkkal folyamatosan jelentkezem, ha szeretnél ezekről értesülni, akkor várunk a wellness csoportban. A véleményed pedig itt mondhatod el.

Üdv,
Mr Spabook
forrás: Reuters

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben