Hírességekkel pörgetné fel a turizmusát Grúzia

by Kassay Tamás

A Grúz Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal egy nemrégiben indított, számos hírességet és influencert felvonultató kampány keretében új lendületet kíván adni Grúzia népszerűsítésének és turizmusának. A zseniális úti cél kedves emberekkel és lélegzetelállító természeti látványosságokkal, ősi városokkal vár, Spabook részről csak támogatni tudjuk a kampányt, mi is visszavágyunk!

A megbízott hírességek és tartalomgyártók a Grúz Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal által kiválasztott látnivalókat, kulturális és történelmi örökségi helyszíneket, valamint a helyi gasztronómiát (fantasztikus de tényleg!) mutatják be.

Az új kampány első szakasza Grúzia nyugati régiójában, Rachában indult, és az egész országra ki fogják terjeszteni.

A jelenleg is zajló Gemo Fest rendezvény – amelynek célja Grúzia gasztroturizmusának népszerűsítése -, az északi felvidéki Mestia városában és a közép-nyugati Kutaiszi városában is megrendezésre került. Kutaiszi a Wizz Air bázisa is egyébként, ide nagyon könnyen el tudunk jutni Budapestről is.

A Grúz Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal úgynevezett study tour tanulmányutakat is szervezett többek között az északnyugati felföldön található Szvanetiben, a nyugati régióban Imeretiben, a nyugati régiókban Samegrelo és Guria, a Fekete-tenger mentén fekvő Adzsarában, az északkeleti Tushetiben és a keleti Kakhetiben. Ezeken a túrákon fotósok, újságírók, szakácsok és turisztikai cégek vettek részt.

A túrák célja a különböző régiók és kínálatuk ismertségének növelése a turisták számára, a belföldi látogatók számának növelése, valamint a helyi vállalkozások támogatása.

A Grúz Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal egy közjogi jogi személy, amely Grúzia Gazdasági és Fenntartható Fejlődési Minisztériumának rendszerébe tartozik, és állami ellenőrzés mellett, önállóan végzi tevékenységét. Éppen mostani hír Magyarországon, hogy a turizmus – vendéglátás visszakerül a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, s mint látjuk, Grúziában is hasonló irányítási helyen látják megfelelőnek ezt a területet.

A Grúz Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal (GNTA) céljai és célkitűzései a következők:

  • a grúz idegenforgalmi fejlesztési állami politika kialakítása és végrehajtása,
  • a fenntartható idegenforgalmi fejlődés előmozdítása,
  • a magas exportjövedelem növekedésének és a munkahelyteremtés előmozdítása az országban az idegenforgalom fejlesztése alapján,
  • a külföldi turisták Grúziába vonzása és a belföldi idegenforgalom fejlesztése,
  • a humánerőforrás-fejlesztés előmozdítása az idegenforgalmi célpontok, az infrastruktúra és az idegenforgalom területén.

Kövesd a Spabook-ot Facebook-on, lépj be az Utazás Hírek csoportba, sasolj meg Instán és TikTok-on!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben